Kim Jong-Un a ordonat demolarea unor clădiri "mizerabile" construite de Coreea de Sud


Ultimul update: Miercuri 23 Octombrie 2019 17:30
Data publicarii: Miercuri 23 Octombrie 2019 17:23
Categorie: Stiri externe
Kim Jong Un a ordonat demolarea unor clădiri

Liderul de la Phenian, Kim Jong-Un a ordonat demolarea hotelurilor și a altor clădiri construite de Coreea de Sud dintr-o populară stațiune montană.

Kim a descris complexul de pe Muntele Kumgang drept „corturi improvizate într-o zonă afectată de dezastre". Complexul a fost considerat, în trecut, drept un simbol al cooperării coreene, potrivit BBC.

După o vizită recentă, liderul nord-coreean a declarat că stațiunea ar avea un viitor mai bun fără implicarea oficialilor din Seul.

Resortul Mount Kumgang situat în zona de est a Coreei de Nord a fost ridicat în 1990 de companiile sud-coreene. Mii de turiști din Coreea de Sud aveau voie să viziteze stațiunea, însă tururile au fost oprite în 2008 când o turistă din sud a fost împușcată mortal de un soldat nord coreean.

În 2011, Nordul a confiscat activele sud-coreene și i-a expulzat pe ceilalți oficiali din sud.

Miercuri, agenția oficială de știri KCNA din a anunțat că Kim Jong Un a vizitat stațiunea și a declarat clădirile „mzierabile” și „un bazar fără caracter național”.

"Liderul nord a dat instrucțiuni să îndepărteze toate facilitățile cu aspect neplăcut din partea de Sud și să construiască clădiri moderne", a spus KCNA.

Motivul pentru care Kim Jong Un a urcat pe munte pe un cal alb.
Coreea de Nord, avertisment pentru SUA: ”Nu vom tolera niciodată”
Anunțul lui Donald Trump privind un nou summit cu Kim Jong Un. Ce așteptări are
FULLSCREEN
Kim Jong-Un a ordonat demolarea unor clădiri "mizerabile" construite de Coreea de Sud
  • /

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO