Italia da in clocot, spre groaza romanilor din Peninsula


Ultimul update: Duminica 06 Mai 2012 18:16
Data publicarii: Joi 19 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Numai joi,14 conationali au fost arestati si acuzati ca fura energie electrica, iar politia anunta noi raiduri, in taberele de nomazi.

In plina isterie nationala, aflam ca cei doi romani, retinuti pentru ca au violat o adolescenta la Roma, sunt suspectati ca au siluit si o vanzatoare.

Cei doi au ajuns in arestul politiei in urma unui raid. Peste 20 de romani au fost retinuti atunci, insa dupa audieri, politistii au anuntat ca pe ei ii suspecteaza ca au violat o feta de 14 ani. Cei doi par relaxati si privesc actiunile politistilor cu detasare.

Totodata, carabinierii anuntau joi ca indivizii nu sunt la prima abatere.

Italienii sunt revoltati si pentru ca autoritatile nu iau masuri dure la adresa infractorilor romani.

Unul dintre cei doi a fost arestat de noua ori si de fiecare data a fost eliberat, pentru ca un magistrat nu l-a considerat periculos. De aceea, nu a fost dus la bun sfarsit decretul de expulzare decis de prefectul din Roma.

Actele de violenta la adresa noastra au plecat tot de la un viol. Patru romani au atactat la sfarsitul lunii ianuarie un cuplu de italieni. Pe ea au siluit-o, iar el a auzit toata scena din portbagajul unei masini ,unde fusese inchis. Cei patru au fost la un pas de a fi linsati de italieni.

Atacurile italienilor s-au indreptat mai ales spre romanii din Guidonia.

Elena Nechifor a venit in Italia ca asistent medical, dar s-a reprofilat si si-a deschis un magazin alimentar. Magazinul ei a fost atacat doar pentru ca este din Romania.

La o strada distanta, acelasi episod s-a repetat in barul unui roman.

Atacurile cu coktailuri Molotov vin mai ales din partea gruparilor extremiste, care anunta noi si noi atacuri.

Cornelia Florea, patroana unui bar, se teme pentru viata ei, dupa ce intr-o noapte, localul a fost aproape devastat.

Acum, romanii sunt speriati si dau vina nu pe italieni, ci pe confratii lor care au savarsit infractiuni.

Ziarele anunta noi atacuri la adresa romanilor.

Mesajele violente la adresa conationalilor vin din partea extremistilor. Desi se pregateau marsuri de strada impotriva comnitatii romananesti, primarul Romei nu le-a aprobat.

VIDEO PROTVPLUS.RO