ISIS laudă atentatul din Barcelona şi ameninţă Spania cu noi atacuri. VIDEO

24-08-2017 08:05

statul islamic

Statul Islamic a salutat atentatul cu camioneta la Barcelona, soldat cu 13 morţi, şi a îndemnat la noi atacuri în Spania, relatează CNN.

În primul său clip de propagandă în limba catalană, publicat miercuri de SITE Intelligence Group, un membru al grupării jihadiste îi prezintă pe autorii atentatului din Barcelona drept ”fraţii noştri”, iar altul proferează ameninţări la adresa ”creştinilor spanioli” şi promite că ţara se va întoarce în ”teritoriul califatului”.

Imediat după atacul din Barcelona, Amaq, partea media al Statului Islamic, a emis un comunicat în care i-a prezentat pe atacatori drept ”soldaţi ai Statului Islamic”, însă gruparea nu a revendicat în mod explicit atentatul.

Patru bărbaţi au fost arestaţi după atentate - unul la Alcanar şi trei la Ripoll. Trei sunt cetăţenimarocani, iar al patrulea spaniol. Bărbaţii au vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani. Niciunul nu era cunoscut serviciilor de informaţii spaniole cu legături teroriste.

Unul dintre suspecţi a declarat în timpul unei audieri la tribunal, marţi, că celula plănuia să atace ”monumente” din Barcelona.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO