Internetul in Belarus, cenzurat de presedintele Lukasenko

Ultima actualizare: 04-07-2012 23:45
Aleksandr Lukasenko

De altfel, presedintele Belaruslui, Aleksandr Lukasenko, a semnat un decret care vizeaza controlul internetului. Opozitia considera ca gestul lui Lukasenko este "o funie pentru a suprima ultima fortareata a libertatii sub regimul autoritar de acum".

Lukasenko a explicat ca ia aceasta masura, care se pune in practica de la 1 iulie 2010, pentru " a asigura securitatea statului si a cetatenilor sai". Furnizorii de internet vor fi obligati sa aiba dispozitivele care permit accesul la internet si sa pastreze aceste informatii.

Potrivit decretului, orice furnizor de internet va fi obligat sa blocheze in 24 de ore accesul la un site, daca centrul ii cere acest lucru.

Lukasenko a creat recent "un centru" pe langa institutia prezidentiala, care are drept scop sa decida asupra informatiilor care pot circula in online.

Majoritatea ziarelor care nu sunt de stat s-au inchis. Practic, nu exista niciun post de radio sau de televiziune independent in Belarus. Internetul ramasese singura sursa de informatii credibile pentru oameni in cei 15 ani de cand Lukasenko se afla la putere.

Mai multi activitsti sustin ca daca masura se va pune in aplicare, Belarusul se va asemana din ce in ce mai mult cu tari precum Coreea de Nord si China, cunoscute pentru nivelul ridicat de cenzura. 
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO