INCREDIBIL! Este dependent de tutun la numai 2 ANI!

Ultima actualizare: 02-10-2012 15:06
Ardi Rizal

Este povestea unui baietel din Indonezia, care a inceput sa fumeze de la varsta de un an si jumatate, stabilind un record mondial pentru cel mai tanar fumator activ.

A fumat atat de mult incat, acum, la 2 ani, Ardi Rizal face un un scandal ingrozitor daca nu primeste o tigara atunci cand cere.

Vinovat de situatia in care a ajuns copilul este tatal sau, care i-a dat prima tigara la varsta de un an si jumatate.

"Nu ma ingrijoreaza sanatatea lui. Mie imi pare un copil sanatos. Plange si tipa daca nu ii dam voie sa fumeze. Cred ca e dependent", spune nepasator tatal baiatului, Mohammad Rizal.

Potrivit datelor Agentiei Centrale de Statistica, in Indonezia, 25% dintre copii cu varste intre 3 si 15 ani au incercat deja tigara, in vreme ce 3,2% sunt deja fumatori activi.

In categoria de varsta 5-9 ani, ponderea fumatoarilor activi a urcat de la 0,4% in 2001 la 2,8% in 2004.

Tentativele de a impune reglementari restrictive la adresa fumatului (interdictia de a fuma in locuri publice, eliminarea reclamelor la produse din tutun si inscriptionarea pachetelor cu mesaje de avertizare) s-a lovit de opozitia industriei tutunului.

"Ar trebui introdusa o lege care sa-i protejeze atat pe copii, cat si pe fumatorii pasivi. Daca nu se va lua nicio masura, atunci cu siguranta numarul copiilor care se apuca de fumat va creste considerabil", a declarat Seto Mulyadi, reprezentant al unei organizatii pentru protectia copilului.

Indonezia este al treilea mare consumator de produse din tutun din lume, pe primul loc fiind China.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO