Oamenii cereau ajutor de la ferestre. 10 oameni au murit într-un incendiu violent în Paris

Ultima actualizare: 05-02-2019 20:12

Un incendiu violent izbucnit într-un bloc de apartamente din Paris a ucis 10 oameni şi a rănit cel puţin 40. La spital au ajuns inclusiv şase pompieri.

La orele dimineţii, echipele de salvatori încă se luptau să stingă flăcările care au înghiţit ultimele două etaje ale construcţiei. Autorităţile se tem că bilanţul victimelor ar putea creşte.

Procurorii care anchetează incendiul cred că focul a fost pus intenţionat de o femeie, o locatară cu probleme psihice.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 1 noaptea, ora Parisului, la ultimul etaj al unui bloc de apartamente din arondismentul 16, un cartier liniştit, cu clădiri de lux. 200 de pompieri au intervenit rapid ca să stingă vâlvătaia care s-a răspândit fulgerător la etajul inferior.

Pompierii au povestit că imediat ce au ajuns au văzut oameni care cereau disperaţi ajutor de la ferestre. 30 de persoane au fost evacuate cu ajutorul scărilor mobile. Unii locatari rămăseseră captivi în apartamentele lor, iar alţii căutaseră refugiu pe acoperiş. Câţiva temerari s-au salvat singuri, cu ajutorul frânghiilor.

Poliţia a închis străzile adiacente şi i-a evacuat şi pe cei care locuiesc în clădirile învecinate, de teamă că flăcările se vor răspândi necontrolat.

Marți dimineaţă, procurorii francezi au anunţat că au reţinut o femeie de 41 de ani, care locuieşte în clădire.

Rémi Heitz, procuror din Paris: "În momentul de faţă, ţinând cont de elementele de care dispunem, favorizăm ipoteza unei mâini criminale. O persoană a fost reţinută, e vorba de cineva care locuieşte în clădire. Această persoană a fost reţinută în timpul nopţii nu departe de locul incendiului."

Clădirea ridicată în anii '70 se află la doar un kilometru de Arena Roland Garros, într-o zonă preferată de numeroşi turişti.

Edilul Parisului a declarat că oraşul e în doliu şi le-a transmis condoleanţe celor care au pierdut pe cineva drag în această tragedie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO