Incendii de vegetatie din cauza caniculei, in Rusia

Ultima actualizare: 04-11-2012 12:33

O vara incredibil de fierbinte. De asta au parte italienii, polonezii si pana si rusii, unde temperaturile extrem de ridicate au alimentat mai multe incendii de vegetatie.

Suprafete uriase de padure si vegetatie s-au aprins la est si la nord de Moscova, dupa ce canicula a atins niveluri record, temperaturile depasind frecvent 30 de grade. O valoare extrem de mare pentru rusi, neobisnuiti cu veri atat de fierbinti. Fumul gros a intunecat si cerul capitalei ruse.

Aproape 30 de grade Celsius s-au inregistrat si in estul Siberiei. Cum aici iarna termometrul coboara pana la minus 60 de grade, canicula din acest an i-a luat complet prin surprindere pe oameni, care au incercat sa se racoreasca pe ghetarul Bulus.

O parte dintre localnici au venit pregatiti ca pentru plaja, mai ales ca sub soarele arzator blocurile de gheata s-au transformat in paraie si cativa au facut chiar si o baie.

Si polonezii sufera din cauza caniculei. In Wroclaw s-au inregistrat 36 de grade la umbra, asa ca oamenii s-au inghesuit in jurul fantanilor arteziene.

Este foarte cald si la Roma, unde autoritatile pastreaza avertizarea de cod rosu. Temperatura va urca pana la 34 de grade Celsius, insa din cauza umiditatii si a poluarii, italienii vor simti mult mai puternic valul torid.

Meteorologii au si o veste buna pentru locuitorii Capitalei italiene: temperaturile vor incepe sa coboare incepand de maine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO