Încasări de milioane de dolari la licitația lui Russell Crowe pentru a plăti divorțul

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 08 Aprilie 2018 10:48
Categorie: Internaţional

Actorul Russell Crowe a scos la licitație bunurile colecționate în timpul căsniciei. Cu suma încasată urmează să fie acoperite cheltuielile necesare separării actorului de fosta sa soţie, Danielle Spencer.

Un car în stil roman, un suspensor din piele, fosila unui craniu de reptilă preistorică şi o vioară cu o vechime de 128 de ani, toate aparţinând actorului australian Russell Crowe au fost vândute la o licitaţie în urma căreia au fost încasate peste 2,8 milioane de dolari, relatează Agerpres, citând AFP.

Licitaţia celor 227 de obiecte, care a avut loc sâmbătă la Sydney şi a atras zeci de cumpărători şi spectatori, s-a desfăşurat sub titlul ''The Art of Divorce'' deoarece cu suma încasată urmează să fie acoperite cheltuielile necesare separării actorului de fosta sa soţie, Danielle Spencer.

Circa 200 de costume utilizate pe platourile de filmare şi obiecte de recuzită din cele mai populare filme în care a jucat Crowe, precum ''Gladiator'', ''Master and Commander'', ''LA Confidential'' şi ''The Insider'', au fost adjudecate în cadrul acestui eveniment.

Data de desfăşurare a licitaţiei nu a fost aleasă întâmplător - sâmbătă s-ar fi împlinit 15 ani de la căsătoria lui Russell Crowe cu Danielle Spencer. De asemenea, la 7 aprilie actorul a împlinit vârsta de 54 de ani.

Directorul general al Sotheby's Australia, Gary Singer, a descris vânzarea drept ''incredibil de fructuoasă''. ''Oamenii au înnebunit. A fost Crowe-mania", a declarat Singer, duminică, pentru postul Channel Seven.

Casa de licitaţii Sotheby's a anunţat că multe dintre obiectele expuse spre vânzare au fost adjudecate contra unei sume cu mult peste valoarea estimată. Spre exemplu, o pereche de cătuşe de metal pe care actorul de Oscar le-a purtat în ''Gladiator'', evaluată la 1.535 de dolari, s-a vândut cu 29.974 de dolari.

De asemenea, replica unui car în stil roman, care a apărut în filmul ''Gladiator'' din anul 2000, a fost vândută cu 49.907 de dolari.

Printre obiectele neobişnuite licitate s-a numărat fosila unui craniu de reptilă preistorică, care a aparţinut anterior actorului american Leonardo Dicaprio, şi care a ajuns la un nou proprietar în schimbul sumei de 60.886 de dolari.

De asemenea, suspensorul pe care actorul l-a purtat în filmul ''Cinderella Man'' (2005) a fost adjudecat contra sumei de 7.000 de dolari australieni (4.400 de dolari) după ce valoarea sa fusese estimată iniţial la 500-600 de dolari.

Crowe i-a surprins pe cei prezenţi la licitaţie cu apariţia sa neaşteptată în momentul începerii licitaţiei viorii la care a cântat în filmul ''Master and Commander''. ''A fost foarte distractiv să adun toate acestea pentru voi'', le-a spus actorul potenţialilor cumpărători adăugând că instrumentul muzical îi este ''foarte drag''.

Creată în 1890 de lutierul italian Leandro Bisiach, vioara a fost vândută cu 135.000 de dolari australieni (84.000 de euro).

Printre articolele vândute s-au mai numărat costumul pe care Crowe l-a purtat în timpul interpretării rolului lui Javert din filmul "Les Misérables" (2012), pelerina din "Robin Hood" (2010), o colecţie de nouăsprezece chitare, dar şi discuri de aur câştigate de Johnny Cash, opere de artă, bijuterii şi zeci de obiecte de colecţie cu caracter sportiv.

Russell Crowe este un "colecţionar pasionat", după cum a declarat Singer care a precizat că locuinţele din Sydney şi de la ţară ale actorului ''sunt pline cu obiecte'' şi că ''nimeni nu va băga de seamă că am luat 227'' dintre ele.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Actorul Russell Crowe scoate la licitație bunurile colecționate în timpul căsniciei
Actorul Russell Crowe scoate la licitație bunurile colecționate în timpul căsniciei
VIDEO PROTVPLUS.RO
Strasbourg
Internauții aduc un omagiu victimelor atacului din Strasbourg. FOTO
Momentul în care oamenii blocați pe un stadion cântă Marseilleza, în memoria victimelor din Strasbourg. VIDEO
Reacția simpatizanților ISIS, după atacul din Strasbourg. Atacatorul ar fi frecventat grupuri de islamiști
Atacul din Strasbourg. Reacția lui Jean-Claude Juncker și Antonio Tajani
Cine este atacatorul din Strasbourg. Are 29 de ani și era considerat „un risc pentru securitate”
Atacul din Strasbourg. MAE: „Nu au fost confirmate victime de cetățenie română”
Dan Nica
Atac armat în Strasbourg. Europarlamentar român: ”Oraș aflat sub teroare”
Moment stânjenitor pentru Theresa May. A rămas blocată în mașină, de față cu Merkel. VIDEO
Atac armat în Strasbourg: cel puțin 4 morţi. Atacatorul, în continuare liber. A fost deschisă o anchetă pentru terorism VIDEO
Scene incredibile în Biroul Oval: Trump a început să se certe cu opoziția. VIDEO
Atac armat într-o catedrală din Brazilia. Sunt cel puţin 6 morţi
Momentul în care un bărbat pătrunde ilegal în curtea Parlamentului. „Venim după voi, politicienilor!”