Inca 4.000 de militari americani au fost trimisi in Haiti!

Ultima actualizare: 25-10-2012 10:37

Eforturi disperate in Haiti pentru a stavili haosul instalat dupa cutremurul de acum 10 zile. Pentru ca securitatea pe strazi pune probleme tot mai mari, Statele Unite au mai trimis 4.000 de militari la Port-au-Prince.

Port-au-Prince n-a fost niciodata un oras prea linistit, insa violenta in care traiesc locuitorii de 10 zile incoace intrece orice imaginatie. Cel mai rau este in fosta zona comerciala. Aici, jafurile si incaierarile pentru provizii sunt la ordinea zilei. Oamenii sunt atat de disperati, incat de multe ori nu ezita sa se omoare unii pe altii pentru o bucata de paine.

Prezenta politistilor haitieni, a trupelor ONU si a soldatilor americani, desfasurati cu miile pe insula din Caraibe a calmat situatia doar in aparenta. De fapt, imediat cum militarii trec de un anumit sector, hotii se intorc si fura cu o rapiditate si tencitate uimitoare tot ceea ce ar putea fi de folos.

Intre timp, continua evacuarea cetatenilor straini care au supravietuit seismului de 7 grade pe Richter. Printre ei se afla si un roman. Ramas fara acte, in urma cutremurului, Emanuel Petrut, angajat al unei companii de telefonie, a fost evacuat in Republica Dominicana, dupa demersurile facute de ministerul nostru de externe.

In plina scena apocaliptica, un barbat si-a regasit zambetul cand medicii straini i-au ajutat sotia sa aduca pe lume primul lor copil. Viata continua in ciuda tuturor oprelistilor.

Ajutoarele umanitare ajung val dupa val in Haiti. Actorul Sean Penn de pilda, a adus doua avioane incarcate cu hrana si medicamente, plus voluntari gata sa dea o mana de ajutor.

De altfel, peste tot in lume se organizeaza colecte pentru sinsitratii din Haiti. La Bangkok a fost organizata o parada a elefantilor. Uriasele pachiderme au strabatut in coloana capitala tailandeza, purtand in trompe cosuri in care trecatorii puteau depune mici donatii in bani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO