În ce stare este Papa Francisc, după operația la colon. ”A avut un episod febril"

Dată publicare: 08-07-2021 17:38
Dată actualizare: 08-07-2021 17:47


Papa Francisc

Papa Francisc, operat duminică la colon, a avut "un episod febril" miercuri seară, însă analizele sale efectuate joi nu au dezvăluit anomalii deosebite, potrivit unui buletin medical publicat de Sfântul Scaun.

"În cursul serii, a avut un episod febril", în cea de-a patra noapte pe care papa a petrecut-o la Spitalul Gemelli din Roma, precizează buletinul medical publicat de purtătorul de cuvânt al suveranului pontif, citat de Agerpres.

Joi dimineaţă, papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost supus "unor analize de rutină şi examene microbiologice, precum şi unei tomografii a toracelui şi a abdomenului, ale căror rezultate s-au dovedit a fi negative", precizează acelaşi buletin, potrivit căruia liderul de la Vatican continuă analizele programate şi se alimentează pe cale orală.

După operaţia sa programată duminică pentru tratarea unei stenoze diverticulare a colonului, papa Francisc ar trebui să rămână internat "aproximativ o săptămână, dacă nu apar complicaţii", a anunţat luni Biroul de presă de la Vatican.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO