Impuscaturi in timpul discursului noului premier din Quebec. O persoana a murit, alta e ranita.VIDEO

Ultima actualizare: 08-09-2012 08:07
Pauline Marois

Politia din Montreal a anuntat in noaptea de luni spre marti decesul unei persoane care a fost atinsa de gloante in timpul discursului rostit de noul premier al provinciei canadiene Quebec, Pauline Marois. 

Incidentul a avut loc intr-o sala de concert din Montreal, relateaza AFP.

"Eveniment la Metropolis: o persoana a decedat", au anuntat serviciile de politie din Montreal pe Twitter. O alta persoana este in stare critica.

Discursul care marca victoria noului premier din Quebec Pauline Marois a fost intrerupt marti seara la Montreal de garzile de corp ale acesteia, care au evacuat-o prin folosirea fortei armate in cateva secunde de pe podiumul unei sali de concert.

Intervenția politistilor care se ocupau de protectia ei a urmat unui incident grav in care un barbat a deschis focul in interiorul salii de concert Metropolis, ranind grav doua persoane, a anuntat politia din Montreal. Acelasi barbat a dat apoi foc unei zone din apropierea salii de concerte si a fost arestat de politistii care se aflau in vecinatate. O arma de foc a fost confiscata.

Filmat in momentul arestarii, el a strigat cu un puternic accent englezesc: "Englezii se trezesc!".

Acest incident s-a produs in momentul in care Marois declara ca "viitorul Quebecului este sa devina o tara suverana". Unii membri ai comunitatii anglofone din Quebec se tem ca preluarea puterii de catre separatisti ar putea avea consecinte negative asupra statutului lor.

Dupa o intrerupere de cateva minute, Marois a revenit pe podium pentru a-si incheia rapid discursul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO