Cadavre la autopsie, pe pachetele de tigari

×
Codul embed a fost copiat

Autoritatile americane au decis ca avertismentele de pe pachetele de tigari nu sunt indeajuns de convingatoare. Asa ca vor sa introduca altele de-a dreptul socante.

Multe dintre noile mesaje nu se vor multumi sa avertizeze ca fumatul poate sa ucida, vor arata chiar cadavrul, in diferite ipostaze.

Cei care le-au vazut au fost impietriti de oroare; asa si trebuie, au replicat medicii americani.

Un barbat mort intr-un sicriu, cadavre dupa autopsie, plamani bolnavi, tumori. Socant? Cu atat mai bine, raspunde Administratia americana a medicamentelor si alimentelor, FDA.

Autoritatile explica aceasta noua ofensiva prin faptul ca in fiecare zi, 1.000 de adolescenti americani se apuca de fumat. Iar studiile arata ca pentru a le atrage atentia tinerilor e nevoie de imagini socante.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Noile imagini vor fi folosite pentru inceput timp de doua luni, pentru a vedea cum reactioneaza publicul.

Alte 37 de tari au adoptat avertismente foarte sugestive. Impactul lor pe termen lung asupra sanatatii populatiei nu poate fi estimat inca, dar specialistii americani sunt foarte optimisti.

Producatorii de tigari sunt nemultumiti, dar nu prea au ce face: masura a fost inclusa intr-o lege adoptata deja anul trecut.
 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
"Mi-e teama ca mami o sa moara daca mai fumeaza!"

O campanie anti-fumat din Marea Britanie a bagat frica nu numai in fumatori, dar si in copiii acestora. The Advertising Standards Authority (CNA-ul britanic) afirma ca reclama a incalcat mai multe reguli ale audiovizualului.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.