Imagini de la petrecerile de stradă de Revelion. Sute de mii de oameni, în ploaie la New York

Dată publicare: 01-01-2019 18:00
Dată actualizare: 01-01-2019 19:34


Londra e deschisă. Un mesaj pro-european, rostit în 7 limbi, inclusiv în română, a răsunat la Londra, în timp ce capitala britanică a intrat în 2019, anul BREXIT-ului.

La Paris, cea mai mare petrecere de Revelion a fost bineînțeles pe Champs Elysee, în mijlocul unor măsuri de securitate drastice, dar fără repetarea violențelor de luna trecută asociate cu mișcare de contestare a "vestelor galbene".

Iar în Times Square, la New York, ploaia a fost singurul musafir nepoftit, dar primit cu inimă deschisă de sutele de mii de petrecăreți.

Mii de focuri de artificii au luminat cerul Londrei, când Marea Britanie a trecut în 2019, anul BREXIT-ului. Însa spectacolul pirotehnic a adus un mesaj de deschidere către Europa.

Mesajul pro-european s-a auzit în difuzoare la 2 minute după miezul nopţii, rostit în 7 limbi, inclusiv romană. Primarul metropolei Sadiqh Khan anunţase - încă de ieri - ca artificiile de Revelion sunt "omagiul nostru pentru relaţii strânse cu Europa".

Peste 100.000 de oameni, care au avut un bilet pentru participare la acest eveniment, s-au adunat pe malurile Tamisei pentru a urmări pasnicul bombardament luminos, lansat de pe trei barje şi de pe imensa roata London Eye. Până şi bătrânul orologiu Big Ben, închis pentru restaurare din august 2017, a ieşit din hibernare, pentru numărătoarea inversă.

Ambianţă de sărbătoare şi pe Champs Elysee. Aproximativ 300.000 de oameni au sărbătorit trecerea în Anul nou, inclusiv vreo 200 de "veste galbene", recenzate de prefectura din Paris.

După săptămâni de contestare, uneori violente,12.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în capitala Franţei. În zona faimosului bulevard a fost instituit un perimetru de securitate - în interiorul căruia alcoolul şi petardele au fost cu desăvârşire interzise.

Ca de obicei, la poarta Brandenburg din Berlin a avut loc cea mai mare petrecere de stradă din Germania.

Ploaia a căzut odată cu coborârea sferei luminoase şi cu milioanele de confetti peste sutele de mii de petrecăreţi adunaţi în Times Square - kilometrul zero al New York-ului şi al distracţiei! Când au izbucnit focurile de artificii, cuplurile s-au sărutat, familiile s-au îmbrăţişat, iar petrecăreţii au dansat în ploaie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO