Igor Dodon, fără mască între copiii dintr-o școală. Reacția extrem de dură a ministrului Educației

Ultima actualizare: 11-09-2020 22:10
Igor Dodon, fără mască între copiii dintr-o școală. Reacția extrem de dură a ministrului Educației
Facebook/ Igor Dodon

Igor Dodon a fost criticat dur de către ministrul Educației din Republica Moldova după ce a apărut fără mască între copiii unei școli.

 

Președintele Igor Dodon a postat chiar pe pagina sa de Facebook fotografii făcute joi, când a vizitat o școală din raionul Drochia, în care apare stând între copii și profesori fără a purta mască și fără a respecta distanța fizică.

Gestul președintelui R. Moldova a fost criticat dur vineri de către ministrul Educației, Igor Șarov.

”Dubla măsură, practicată de unii reprezentanți ai autorităților puterii din Republica Moldova știrbește principiile unui stat democratic. Și atunci ne întrebăm: în ce stat trăim? Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i pe alții? Mai grav decât atât, exemplul este dat de chiar vârfurile puterii, în condițiile în care profesorii sunt inclusiv la tablă în mască și sunt expuși zilnic riscului infectării”, a scris Igor Șarov, potrivit Jurnal.

 

”Plasarea samavolnică deasupra legii vă exclude automat din corpul civic al acestei țări”

 

„Intrând în școală fără mască, dând mâna cu cei vârstnici, sunt încălcate deciziile Comisiei pentru situații excepționale în sănătate publică. Altfel nu pot fi explicate gesturile sfidătoare la adresa întregii societăți, care încearcă sa le educe cetățenilor normele elementare de prevenție a infectării cu cel mai periculos virus cunoscut până acum, care a secerat sute de mii de vieți în toată lumea.

Răspunsul societății civice ar trebui sa fie dur: stimați reprezentanți ai autorităților, nu confundați propria persoană cu instituția pe care o reprezentați! Iar plasarea samavolnică deasupra legii vă exclude automat din corpul civic al acestei țări.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării condamnă orice manifestare de nerespectare a prevederilor deciziilor CNESP cu privire la măsurile de prevenire și control a infecției virusului COVID-19, îndeosebi când este vorba de instituțiile de învățământ, indiferent de cine sunt acestea manifestate”, menționează ministrul Educației.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO