Gradina zoologica, criticata pentru uciderea unei girafe sanatoase, a eutanasiat patru lei. Explicatia administratorilor

Ultima actualizare: 29-03-2014 06:58
lei

Gradina zoologica din Copenhaga, criticata pentru ca a ucis o girafa sanatoasa, a eutanasiat o familie de patru lei pentru a face loc unui alt animal, relateaza BBC.

Reprezentantii gradinii zoologice au explicat ca au fost nevoiti sa ucida doi pui de lei si pe parintii lor pentru ca NU le-a putut gasi alta casa. Administratorii gradinii au facut astfel loc unui alt exemplar de leu "mai frumos".

Danezii si-au motivat alegerea spunand ca puii ar fi fost ucisi oricum de noul mascul daca ar fi stat impreuna asa cum se intentiona din lipsa de spatiu. Administratorii au sustinut ca au cautat loc la alte gradini zoologice pentru lei si nu au gasit.

Luna trecuta, Gradina Zoologica din Copenhaga a anuntat ca a eutanasiat o girafa mascul, pe nume Marius, pentru a evita reproducerea in cadrul aceleiasi familii. Dupa o autopsie, Marius a fost macelarit in fata publicului gradinii, din care faceau parte si copii, iar apoi din corpul sau au fost hraniti leii din gradina zoologica.

Zeci de mii de oameni din intreaga lume au semnat o petitie pentru salvarea lui Marius iar mai multe gradini zoologice s-au oferit sa il gazduiasca, dar conducerea gradinii zoologice a refuzat ofertele, pentru ca nu corespundeau cerintelor programului de reproducere.

Autopsia a fost facuta in aer liber, din cauza marimii girafei. Publicul a putut asista la procedura, inclusiv copii, cu acordul parintilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO