Ghaddafi: Ma voi lupta pana la ultimul barbat si ultima femeie

Ultima actualizare: 07-08-2012 15:21

UPDATE: Supusi presiunilor internationale si unei razmerite fara precedent, Ghaddafi si fiii lui nu par dispusi sa cedeze puterea. Ba mai mult, sunt gata sa inece tara intr-o baie de sange.

 

Asa ca diplomatii occidentali au ajuns sa discute deschis,despre solutii extreme: de pilda, ca una dintre garzile de corp sa-l execute pe presedinte.

Oamenii colonelului Ghaddafi au pierdut controlul in jumatate de tara si, mult mai important, in porturile care pompeaza petrol pentru bani. Dincolo de euforia victoriei, rebelii stiu insa ca totul s-a platit cu sange.

Odata ce a devenit clar ca Muammar Ghaddafi isi bombardeaza propriul popor, in cancelariile occidentale se analizeaza tot mai serios o eventuala interventie militara in LIbia.

Principalul obstacol il reprezinta lipsa informatiilor despre situatia reala de pe teren. Pentru CIA, obiectivele prioritare sunt sa-i identifice pe liderii rebelilor si sa estimeze capacitatea acestora de a rasturna regimul.

 

Batalia pentru controlul Libiei a antrenat o criza umanitara majora la frontierele cu tarile invecinate. La granita cu Tunisia situatia se inrautateste cu fiecare ora care trece. Tocmai dificultatea operatiunii de evacuare a cetatenilor striani a dat idei celor de la Ministerul Roman de Externe.

Intre timp, inamicul public numarul unu ramine de neclintit.

"Asistam la o conspiratie menita sa preia controlul petrolului libian, a pamantului libian, si sa colonizeze inca o data Libia. Asta nu se poate si vom lupta pana la ultimul barbat si ultima femeie, ca sa aparam Libia", spune Muammar Ghaddafi, liderul Libiei.

Constient ca n-are niciun sprijin din afara, nici macar din partea Ligii Arabe, Ghaddafi avertizeaza ca dupa el, sau mai bine zis fara el, vine... potopul.

Potrivit unor surse din opozitie, cel putin 6.000 de persoane ar fi murit, de cand au inceput protestele.

In tot acest timp, criza umanitara de la granita cu Tunisia, dar si din alte parti, risca sa ia proportii biblice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO