Cel putin 6.000 de morti de la inceputul violentelor in Libia

Libia

Violentele legate de reprimarea insurectiei in Libia s-au soldat cu 6.000 de morti, dintre care 3.000 doar la Tripoli, a afirmat, miercuri, la Paris, purtatorul de cuvant al Ligii libiene a drepturilor omului, Ali Zeidan.

"Numarul victimelor pentru toata tara este 6.000, dintre care 3.000 la Tripoli, 2.000 la Benghazi si 1.000 in alte orase", cum ar fi Zawiyah sau Zenten, a declarat purtatorul de cuvant, in cursul unei conferinte de presa organizate la sediul Federatiei internationale a ligilor pentru drepturile omului (FIDH), la Paris.

Ali Zeidan a declarat ca acest bilant, mult mai mare decat cele care circulau pana in prezent, ar putea fi de fapt si mai mare. "De aceste informatii dispunem, dar (bilantul) ar putea fi mai mare", a spus el.

Ultimul bilant al FIDH era de 640 de morti si data din 23 februarie. Guvernul libian evocase cifra totala de 300 de morti. Dar in mediile diplomatice au fost evocate bilanturi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de morti.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Ghaddafi:
Ghaddafi: "Vor sa ia petrolul Libiei!" Un oras, atacat pentru rafinarie

Forte loiale presedintelui au atacat un oras din estul Libiei pentru a recuceri o rafinarie de petrol, care se afla acum in mainile rebelilor. Intr-un discurs televizat, Ghaddafi a declarat astazi ca "puterile straine incearca sa fure petrolul Libiei".

Tensiunile din Orientul Mijlociu taie din profiturile companiilor romanesti
Tensiunile din Orientul Mijlociu taie din profiturile companiilor romanesti

Exporturile noastre sunt acum blocate din cauza situatiei grave. Iar cresterea preturilor la carburanti afecteaza operatorii aerieni care trebuie sa plateasca in plus pentru kerosen.

Gaddafi: Poporul ma adora. Libienii ar muri ca sa ma protejeze
Gaddafi: Poporul ma adora. Libienii ar muri ca sa ma protejeze

Liderul libian Muammar Gaddafi a afirmat luni ca poporul il "adora" si ca libienii "ar muri ca sa il protejeze", intr-un interviu pentru jurnalisti straini. 

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.