General sarb, criminal de razboi, macelarit intr-o inchisoare engleza!

Dată publicare: 09-05-2010 00:00
Dată actualizare: 23-10-2012 14:10


Radislav Krstic

Un general sarb, criminal de razboi, s-a ales cu gatul taiat, sambata, intr-o inchisoare britanica, intr-un gest care se crede a fi o razbunare a musulmanilor bosniaci.

Fostul general maior Radislav Krstic, de 62 de ani, a fost injunghiat grav de trei detinuti din inchisoarea Wakefield, unde isi executa pedeapsa de 35 de ani pentru crime de razboi.

Generalului i s-a taiat gatul cu o arma confectionata artizanal din lame de barbierit, iar presa engleza sustine ca atacul este o razbunare pentru masacrarea a 8000 de musulmani bosniaci.

Atacul a fost salbatic. Pana cand au intervenit gardienii, generalul sarb avea gatul taiat in mai multe locuri si fusese injunghiat chiar si in cap. In ciuda ranilor pe care le-a suferit, Krstic a supravietuit. El este internat acum si doctorii spun ca este intr-o stare critica, dar ca isi va reveni.

Krstic a fost capturat in 1998 de membri ai brigazilor speciale SAS si a fost inchis pentru genocid, el fiind implicat in masacrul de la Srebrenica din 1995.

Se crede ca unul din atacatorii sai este un imigrant ilegal croat, Indrit Krasniqi, de 22 de ani. Acesta este condamnat la inchisoare pe viata pentru ca a violat si ucis o adolescenta britanica.

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO