Garda de corp a lui Kennedy: Am fost cat pe ce sa-l ucid pe succesorul sau

Ultima actualizare: 14-06-2012 00:35

Doua garzi de corp care il aparau pe J. F. Kennedy rup tacerea, la 47 de ani de la tragedie. Unul dintre ei povesteste ca a fost pe punctul de a-l ucide, din greseala, pe succesorul presedintelui, la doar cateva ore de la teribilul asasinat din Dallas.

Fostii agenti au hotarat acum sa povesteasca ce s-a intamplat atunci intr-o carte - "Escorta lui Kennedy".

Gerlad Blaine si Clint Hill par doi bunici obisnuiti. Nu si-au gasit insa linistea nici acum. Ii roade inca amintirea acelei zile de noiembrie, cand presedintele pe care ar fi trebuit sa il apere a fost ucis.

Gerlad Blaine mai face o dezvaluire socanta. In noaptea care a urmat asasinatului, era de garda la resedinta lui Lyndon Johnson. Fost vicepresedinte, acesta rostise juramantul prezidential, in avionul cu care a revenit la Washington, alaturi de vaduva lui John Fitzgerald Kennedy.

Obosit si bulversat tot ce se intamplase, fosta garda de corp isi aduce aminte ca, in puterea noptii, a simtit ca se apropie cineva si a scos pusca.

Noul sef al statului iesise sa ia putin aer, fara sa anunte pe nimeni. Johnson s-a albit la fata, a facut cale intoarsa si a intrat repede in casa. Nimeni nu a mai vorbit vreodata despre acest incident - a marturisit Gerlad Blaine.

Clint Hill, partenerul de misiune, a scris prefata cartii. Si el este chinuit de cosmaruri. Hill a fugit cel dintai spre masina presedintelui Kennedy cand s-a auzit prima impuscatura. Zadarnic, insa.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO