Industria showbizz-ului american şi-a ales premianţii de anul acesta. Cardi B, Chris Brown, Bruno Mars şi Queen Latifah au fost o parte dintre vedetele încoronate la gala BET Awards.

Printre altele, ceremonia de anul acesta a fost dedicată femeilor de culoare, fiind recunoscută excelenţa lor în muzică, sport și film.

Au fost 3 ore pline de veselie şi bună-dispoziţie în această sală de concerte din Los Angeles. A fost pentru prima dată de la începutul pandemiei când evenimentul a fost organizat cu public.

Primul premiu al serii i-a revenit lui Andra Day, pentru cea mai bună actriță.

Un trofeu a primit şi Darnella Frazier, adolescenta care a filmat momentul în care afro-americanul George Floyd era ţinut la pământ de poliţistul Derek Chauvin. Marea câştigătoare a serii a fost însă Cardi B, care a primit nu mai puţin de 4 premii.

Cântăreaţa, care a fost numită cea mai bună artistă hip-hop a anului, a dezvăluit în timpul show-ului că este însărcinată cu cel de-al doilea copil.

La rândul ei, Queen Latifa a fost recompensată pentru întreaga carieră.

Lil Nas X, care acum 2 ani a recunoscut că este homosexual, şi-a încheiat performanţa de pe scenă, sărutându-şi unul dintre dansatori.

În timpul galei, Chris Brown a primit un premiu pentru cel mai bun cântăreţ R&B, Jazmine Sullivan pentru albumul anului, iar trofeul pentru cel mai bun actor i-a fost atribuit postum actorului Chadwick Boseman, decedat anul trecut.

Artiştii au ţinut să îi aducă un tribut şi rapperului DMX, care a murit în luna aprilie, la vârsta de 50 de ani.

Şi, ca la orice eveniment de asemenea amploare, nu putea lipsi parada de modă de pe covorul roşu.