Frig și beznă în orașe întregi din SUA după furtuna de zăpadă. 58 de morți în Texas

22-02-2021 07:40


Orașe întregi din sudul și din vestul Statelor Unite stau în frig și în beznă după valul de ger care a afectat țara.

În timp ce autoritățile spun că avariile la rețeaua de curent electric ar putea fi rezolvate peste încă o săptămână, localnicii se pregătesc pentru ce e mai rău. Statul Texas rămâne de departe cel mai grav afectat. Cel puțin 58 de persoane au murit în ultimele zile de frig sau în situații provocate de temperaturile extrem de scăzute.

În unele zone din comitatul Boyd, statul american Kentucky, peisajul arată ca după război: copaci căzuți peste liniile de curent, stâlpi prăbușiți peste șosea - mulți locuitori izolați aproape complet de restul lumii.

Autoritățile spun că penele de curent și vremea extrem de rece sunt de vină pentru decesul a două femei în vârstă, care au fost găsite fără suflare în propriile locuințe. Autopsiile au stabilit că cele două au murit de frig.

În orașul Lexington nu au fost înregistrate decese din cauza frigului, dar echipele de intervenție au fost chemate la alte urgențe provocate de penele de curent și de furtuni, cum ar fi intoxicările cu monoxid de carbon. Cum energia electrică ar putea reveni abia peste o săptămână, s-ar putea înregistra și aici decese.

În unele regiuni din statul american Oregon, orașe întregi stau în beznă, spre disperarea localnicilor.

Potrivit companiei care se ocupă de furnizarea energiei electrice, ar putea trece şi 9 zile până când rețeaua avariată de viscol și copaci căzuți va fi pusă în funcțiune. Meteorologii spun că dezastrul provocat de ger și de gheață e cel mai mare din ultimii 40 de ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO