Frida Kahlo, printre femeile influente comemorate de compania producătoare a păpușilor Barbie

07-03-2018 17:52


Papusa Barbie Frida Kahlo

Compania americană Mattel a anunțat că va lansa o ediție clasică a păpușilor Barbie dedicată unor influente femei din istorie, precum artista Frida Kahlo.

Într-un comunicat de presă, compania a precizat marți că păpușile din linia „Sheroes” sunt inspirate de femei celebre.

Astfel, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, Barbie va omagia personaje feminine care au generat o schimbare socială în domeniile sau în profesiile lor şi care trebuie să fie un exemplu pentru generaţiile viitoare, informează EFE, citat de Agerpres.

Printre cele 14 păpuși, unda va fi dedicată lui Katherine Johnson, fiziciană şi matematiciană americană care a calculat traiectoria pentru Proiectul Mercury şi zborul navetei Apolo 11 spre Lună în 1969. Și Amelia Earhart, aviatoare americană, prima femeie care a traversat Oceanul Atlantic, va avea o păpușă inspirată după chipul ei.

Pentru America Latină au fost selectate Frida Kahlo şi Lorena Ochoa, „cele două mexicance care au depăşit frontierele şi care inspiră fetiţele să rupă paradigmele şi să-şi urmeze propriul vis", a anunțat Mattel.

Frida Kahlo, considerată una din artistele mexicane cele mai reprezentative la nivel mondial, a fost aleasă de Mattel deoarece este „un simbol al luptei şi perseverenţei şi un exemplu pentru cele care vor să-şi realizeze visele". Păpuşa Frida va fi disponibilă în Mexic de la 20 de aprilie.

În timp ce Ochoa, în vârstă de 36 de ani şi câştigătoare a 27 de turnee, printre care două mari turnee, în cadrul LPGA (Ladies Professional Golf Association), a fost aleasă deoarece este un „punct de reper firesc atunci când este vorba de golf în Mexic".

„Mă bucur că am fost recunoscută ca Barbie şi ca sursă de inspiraţie pentru multe fetiţe", a comentat Ochoa într-un text difuzat de mass-media, care nu au precizat însă când va fi disponibilă păpuşa care o reprezintă pe sportiva mexicană.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO