Fostul premier de la Chisinau Vlad Filat a intrat in greva foamei. “Imi voi face testamentul, in caz ca se intampla ceva"

Dată publicare: 30-11-2015 16:28
Dată actualizare: 03-12-2015 00:06


Vlad Filat - stiri

Fost premier si chiar presedinte interimar al Republicii Moldova, Vlad Filat este acum un simplu detinut – situatie pe care incearca prin toate mijloacele sa o schimbe.

Avocatii fostului premier au trimis un comunicat prin care anunta ca "avand in vedere tratamentul inuman si degradant la care este supus constant Vlad Filat in cadrul Penitenciarului nr.13, inclusiv eforturile autoritatilor Republicii Moldova de a-i limita orice contact cu publicul, Biroul Asociat de Avocati ”Popa si Asociatii” precizeaza ca, incepand cu ziua de astazi, 30 noiembrie, acesta a intrat in greva foamei in semn de protest fata actiunile intreprinse de catre Procuratura Anticoruptie si Administratia Penitenciarului nr. 13.

De asemenea, tinem sa mentionam ca in cadrul ultimelor intalniri cu aparatorii, deputatul Vlad Filat s-a plans pe faptul ca in privinta sa sunt constant intreprinse actiuni de intimidare, inclusiv prin intermediul detinutilor din penitenciar. Acesta considera ca scopul respectivelor actiuni ilegale din partea autoritatilor statului nu este altul decat demoralizarea sa."

Sambata, sotia lui Filat a publicat o scrisoare pe care afirma ca a primit-o de la acesta si in care fostul premier s-ar plange de conditiile de detentie si ar anunta chiar ca „saptamana viitoare voi face testamentul. In caz ca se intampla ceva cu mine.” Insa autoritatile spun ca Filat a fost mutat temporar din cauza unor reparatii facute in celula sa si ca intre timp a fost readus in respectiva celula.

Fostul premier, lider al partidului Liberal Democrat, a retinut pe 15 octombrie, iar o saptamana mai tarziu a fost transferat la penitenciarul nr. 13 din Chisinau. El este deja la al doilea mandat de arest pentru 30 de zile.

Vlad Filat este invinuit de „corupere pasiva” si „trafic de influenta”, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani 250 de milioane de dolari. Filat a respins acuzatiile, spunand ca este victima unei rafuieli politice in spatele careia ar sta Vlad Plahotniuc.
 

Sursa: Pro TV Chisinau


VIDEO PROTVPLUS.RO