Fosta menajera a lui Hitler a acceptat sa vorbeasca cu presa dupa 71 de ani de tacere. Ce a dezvaluit aceasta despre Fuhrer

Ultima actualizare: 01-05-2014 07:01
Hitler

Fosta menajera a lui Adolf Hitler a rupt tacerea dupa 71 de ani. Elisabeth Kalhammer a dezvaluit cum, in timp ce acesta pretindea ca duce o viata sanatoasa, noaptea manca numai dulciuri.

Avea chiar si un tort care ii purta numele: "Prajitura Fuhrer-ului".

Apropiatii lui Adolf Hitler traiau cu impresia ca acesta tinea un regim strict si nu obisnuia sa bea altceva in afara de apa calduta. Insa daca o intrebati pe Elisabeth Kalhammer, menajera care avea grija de cabana din Bayern a Fuhrer-ului, aceasta o sa va vorbeasca despre apetitul de nestavilit al lui Hitler pentru dulciuri si viata oarecum dezorganizata.

De obicei isi petrecea serile intretinand diversi oaspeti si niciodata nu se ridica din pat inainte de ora 14. Si asta pentru ca isi petrecea noptile dand iama in bucataria buchisita cu dulciuri. Biscuitii cu ciocolata erau preferatii dictatorului. Cat despre "Tortul Fuhrer-ului", acesta continea mar, nuci si stafide si era pregatit in fiecare zi de personal angajat la cabana.

"Iubea dulciurile, iar Eva Braun era cea mai buna prietena a noastra", a spus Elisabeth Kalhammer.

Potrivit menajerei, ajunsa la venerabila varsta de 89 de ani, nimeni nu trecea peste cuvantul Evei Braun in casa de vacanta. Membrii din staff-ul dictatorului o intampinau cu un "Heil M'lady".

A ajuns menajera lui Hitler dupa ce a raspuns la un anunt din ziar

AICI GASITI POZE CU ELISABETH KALHAMMER

Elisabeth Kalhammer, pe atunci Elisabeth Marchtrenkerin, a inceput sa lucreze pentru Hitler in 1943, dupa ce a raspuns la un anunt dintr-un ziar local. Nu a stiut ca urma sa fie in serviciul Fuhrer-ului.

Mama ei a sfatuit-o sa nu accepte postul, insa ea a simtit ca nu poate sa refuze.

"Nu m-am simtit bine cand am ajuns acolo", isi aminteste Elisabeth, care vorbeste despre cum a gasit o casa plina de oaspeti, iar "Fuhrer-ul era pur si simplu acolo".

"Aveam voie sa gandesc, dar nu sa si vorbesc in prezenta lui", a povestit fosta menajera, care a dezvaluit si faptul ca, desi angajatilor le era strict interzis sa il barfeasca pe dictator, totusi faceau acest lucru.

Elisabeth era una dintre cele 22 de fete din staff-ul lui Hitler, insa nu a vorbit niciodata cu acesta. Numai angajatii cu vechime aveau voie in apropierea acestuia si in incaperile private.

Elisabeth Kalhammer a lucrat pentru Hitler pana la sfarsitul razboiului, atunci cand cabana a fost evacuata si bombardata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO