Fost agent KGB: Putin suferă de demență în stadiu incipient și paranoia sa îl înnebunește

Ultima actualizare: 04-05-2022 18:20
vladimir putin
Getty

Este posibil ca Vladimir Putin să sufere de Parkinson și de demență în stadiu incipient, în timp ce paranoia și teama sa față de trădători îl înnebunesc, susține un fost agent KGB pentru presa din Marea Britanie.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Starea de sănătate a președintelui rus a fost mult timp sursa unor speculații, serviciile secrete occidentale sugerând că acesta are probleme grave de sănătate.

În ciuda faptului că secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a insistat că starea de sănătate a lui Putin este "excelentă", recentele sale apariții publice, după invazia haotică din Ucraina, au stârnit zvonuri despre starea sa fizică.

Dar fostul spion rus Boris Karpichkov, în vârstă de 62 de ani, a declarat că nici măcar membrii cercului intim al lui Putin nu ar fi fost informați despre starea sa de sănătate pentru a-i proteja imaginea de "om puternic".

Fostul KGB-ist, care locuiește acum în Marea Britanie, a declarant pentru The Sun, că Putin, paranoic, vede pe toată lumea ca pe un "trădător", iar sănătatea sa era o "problemă deosebit de sensibilă" .

"El (n.r. - Putin) este nebun și este obsedat de idei paranoice. El vede literalmente pe toată lumea, inclusiv pe cei din interiorul serviciilor de securitate rusești și chiar din cercul său apropiat, ca fiind ‘trădători’. Este atât de suspicios și atât de obsedat de ideile sale paranoice încât poate fi comparat acum cu tiranul Stalin", susține Boris Karpichkov.

Karpichkov a declarat că este probabil ca Putin să sufere de "numeroase" probleme de sănătate, cum ar fi stadiile incipiente ale demenței și Parkinson.

"Nu sunt eu însumi medic... dar există o îngrijorare serioasă că Putin suferă de numeroase afecțiuni fizice, posibil de la accidentările sportive din anii tinereții sale. Acest lucru este alături de unele probleme care afectează persoanele în vârstă, cum ar fi demența în stadii incipiente. Dar el este bine cunoscut în cercul său de apropiați ca fiind o persoană care ‘nu uită nimic’ și care își amintește detalii despre mulți oameni pe care i-a întâlnit", a adăugat fostul spion rus.

Putin, suspectat că ar avea cancer

"O altă problemă potențială ar putea fi, judecând după modul în care se mișcă, că Putin poate suferă de stadiile inițiale fie ale bolii Parkinson, fie de o altă tulburare gravă cauzată de o formă de cancer, o tumoare pe creier, de exemplu", mai susține fostul agent.

Oficialii de la Kremlin au negat întotdeauna că există ceva în neregulă cu liderul lor, care împlinește 70 de ani în octombrie.

Dar Putin a părut confuz și fără suflare în timp ce își croia drumul în ultimul său discurs, amenințând Occidentul cu armele nucleare.

Președintele părea că se străduiește să își tragă sufletul și s-a oprit de mai multe ori în timpul discursului adresat politicienilor, împiedicându-se de cuvinte și părând epuizat.

Iar săptămâna trecută, în timpul discuțiilor cu ministrul apărării, Serghei Șoigu, liderul de la Kremlin a fost filmat în timp ce se agăța de masă și se apleca, stârnind noi zvonuri că ar putea suferi de Parkinson.

Profesorul Erik Bucy, expert în limbajul trupului de la Texas Tech University, a declarat pentru The Sun după ce a vizionat înregistrarea video: "Este un Putin uimitor de slăbit în comparație cu omul pe care l-am observat chiar și în urmă cu câțiva ani. Un președinte sănătos nu ar fi avut nevoie să se țină sprijinit cu o mână întinsă pentru a face pârghie și nu ar fi fost preocupat de menținerea ambelor picioare lipite de pământ".

Iar mâinile liderului rus tremurau violent într-un clip video care îl arată pe acesta salutându-l pe președintele belarus Alexander Lukașenko la Kremlin.

Putin, "umflat" și "slăbit"

Marți, o înregistrare video părea să-l arate șchiopătând și făcând o grimasă în timp ce mergea în timpul discuțiilor de la Moscova cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Iar într-o altă înregistrare video, un Putin dezordonat a fost văzut apucând o masă și bătând din picior, într-o înregistrare video despre care observatorii de la Kremlin au afirmat că arată un declin drastic al stării sale fizice, mai scriu britanicii.

Experții au subliniat, de asemenea, că acesta pare "umflat" și "slăbit" și că a consultat chiar un medic specializat în cancerul tiroidian.

Putin s-a mândrit mult timp cu imaginea sa de "om puternic", dar schimbările sale dramatice din ultimii ani au dus la speculații potrivit cărora ar putea suferi de o boală fizică gravă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO