Fiul lui Maduro, vizat de sancțiunile SUA. „Trăiește în luxul provenit din corupție”

Ultima actualizare: 28-06-2019 20:44
Fiul lui Nicolas Maduro
Getty

Statele Unite au impus, vineri, sancțiuni financiare care îl vizează pe fiul președintelui venezuelean Nicolas Maduro.

Washingtonul îi reproşează fiului liderului din Venezuela, Nicolas „Nicolasito" Ernesto Maduro Guerra, că este „un reprezentant fost sau actual al guvernului" venezuelean, fiind membru al „adunării naţionale constituante ilegitime", potrivit AFP, citat de Agerpes.

La puţin timp după venirea la putere, Nicolas Maduro şi-a numit fiul în fruntea unui Corp al inspectorilor preşedinţiei.

El a fost apoi ales în 2017 membru al adunării constituante „în urma creării frauduloase a acestei adunări care nu serveşte decât la însuşirea puterilor constituţionale ale adunării naţionale legitime şi la întărirea regimului tatălui său", susţine Departamentul american al Trezoreriei care are în sarcină aplicarea sancţiunilor.

„Regimul Maduro a fost construit pe alegeri frauduloase şi cercul său apropiat trăieşte în luxul produs de profiturile din corupţie, în timp ce poporul suferă", a declarat Steven Mnuchin, ministrul american de finanţe.

Autorităţile americane afirmă că Adunarea naţională constituantă încearcă „să rescrie Constituţia" ţării şi „să-i dizolve instituţiile", respectiv că aceasta a fost creată prin intermediul unui „procedeu nedemocratic".

Maduro Guerra, fiul preşedintelui, a fost şi el implicat, potrivit Trezoreriei americane, în eforturile de propagandă şi de cenzură ale regimului şi, împreună cu soţia sa, Celia Flores, a profitat în urma exploatării minelor din Venezuela.

Sancţiunile americane îi îngheaţă toate bunurile şi participaţiile pe care Maduro Guerra le-ar putea avea, direct sau indirect, pe teritoriul american. De asemenea, acestea interzic oricărei entităţi americane sau care tranzitează prin SUA să facă afaceri cu el.

Impunând această serie de restricţii şi sancţiuni financiare, SUA speră să strângă laţul în jurul guvernului preşedintelui Nicolas Maduro şi să-l împingă spre renunţarea la putere.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO