Rebelii din Libia: "Fiul cel mic al lui Muammar Ghaddafi a fost ucis intr-un atac NATO"

Ultima actualizare: 24-06-2012 12:21
Khamis Ghaddafi

Fortele rebele din Libia sustin ca un atac organizat de NATO in timpul noptii, in vestul orasului Zlitan, l-a ucis pe Khamis, fiul cel mic al colonelului Muammar Ghaddafi. Impreuna cu el au mai fost ucise inca aproximativ 30 de persoane.

De asemenea, un purtator de cuvant ai rebelilor a declarat pentru AFP ca spioni de-ai lor, infiltrati in randul fortelor loiale colonelului, au confirmat moartea lui Khamis.

"In timpul noptii a existat un atact organizat de NATO, asupra centrului de operatiuni al lui Ghaddafi, in Zlitan, iar 32 de soldati ai coloneului au fost omorati. Unul dintre ei este Khamis" a declarat Mohammed Zawawi, purtator de cuvant al Fortelor Unite Revolutionare.

Khamis a fost pentru mult timp lider al militiei pro-guvernamentale si se presupune ca ar fi condus batalia pentru Zlitan - un bastion al colonelului Ghaddafi - care a oprit ascensiunea fortelor rebele spre Tripoli.

Acest atac se pare ca a fost organizat la doar cateva ore dupa ce conducerea de la Tripoli a organizat un tur al jurnalistilor in centrul orasului Zlitan.

Pe de alta parte, rebelii care lupta in enclava Misrata, la 60 de km spre est, au anuntat in aceasta saptamana ca au inregistrat progrese in Zlitan, un oras strategic in drumul spre Tripoli.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO