Finanțistul Jeffrey Epstein a petrecut cu o tânără înainte de a fi găsit mort în închisoare

Jeffrey Epstein, un milionar acuzat de trafic de minore, s-a sinucis
Profimedia

Jeffrey Epstein, care s-ar fi sinucis în celulă, unde aștepta să fie judecat pentru trafic de minori, ar fi stat cel puțin două ore cu o tânără, într-o cameră privată a închisorii, destinată întâlnirilor dintre deținuți și avocați.

„Ieșea în evidență. Pentru că era tânără. Și frumoasă”, a declarat un avocat care a dorit să-și păstreze anonimatul pentru a nu avea probleme cu administrația închisorii.

Potrivit Forbes, el a speculat că femeia ar putea fi jurist, în condițiile în care NBC News a susținut că Epstein plătea membri ai echipei sale să stea în cameră cu el câte opt ore, pentru așa-zise discuții avocat – client, astfel încât să nu fie nevoit să stea închis în celulă.

Epstein, care urma anul viitor să apară în fața instanței într-un dosar de trafic de minori, s-a aflat o vreme sub supraveghere, după ce a încercat să se sinucidă în celulă. El s-a întâlnit cu respectiva femeie la o zi după ce a fost scos de sub supraveghere. La întâlnire nu a participat niciunul dintre avocații pe care îi avea milionarul.

„Dacă eram el, angajam un tip bătrân și cu chelie”, a mai spus avocatul care a dorit să rămână anonim

Citește și
insula lui Epstein
Agenți FBI au descins pe "insula pedofiliei" a omului de afaceri Jeffrey Epstein. VIDEO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Jeffrey Epstein avea oasele gâtului zdrobite

Autopsia corpului lui Epstein a arătat că acesta avea oasele gâtului zdrobite, au afirmat joi unele media, dar medicul legist al New York-ului a avertizat împotriva oricărei concluzii pripite, notează France Presse.

Conform unor surse anonime citate de Washington Post şi de New York Times, autopsia finanţistului de 66 de ani, găsit mort în celula sa din Manhattan sâmbăta trecută, a relevat o fractură a osului hioid, aflat în apropiere de mărul lui Adam. Potrivit experţilor citaţi de aceste ziare, o astfel de fractură ar fi compatibilă cu o sinucidere prin spânzurare, mai ales la persoane vârstnice precum Epstein, sau cu o strangulare.

Deci aceasta nu permite să se confirme dacă miliardarul s-a sinucis cu adevărat.

Biroul medicului legist din New York nu a confirmat niciuna dintre aceste informaţii, avertizând împotriva oricărei interpretări pripite, informează Agerpres.

„În toate anchetele judiciare, toate informaţiile trebuie să fie sintetizate pentru a stabili cauza şi modul în care a survenit decesul. Totul trebuie să fie coerent. Niciun element nu poate fi evaluat singur”, a indicat el, într-un comunicat.

Concluziile oficiale ale acestei autopsii sunt aşteptate cu febrilitate.

Moartea finanţistului, încarcerat în această închisoare reputată ca sigură după ce fusese acuzat că ar fi organizat o vastă reţea de minore de care abuza sexual, a suscitat întrebări şi teorii ale conspiraţiei, difuzate pe reţelele de socializare, în special de Donald Trump.

Cele mai multe au insinuat că a fost asasinat pentru a proteja oameni din sfera puterii pe care îi cunoştea.

Medicul legist şef al New York-ului, Barbara Sampson, indicase sâmbătă că autopsia a fost încheiată, dar că ea aştepta „mai multe informaţii” înainte de a putea anunţa rezultatele.

Ministrul american al justiţiei, William Barr, care calificase sâmbătă moartea lui Epstein drept „sinucidere aparentă”, a dispus două anchete şi a denunţat „nereguli grave” în închisoare.

El a anunţat marţi suspendarea a doi gardieni care trebuiau să-l supravegheze pe Epstein şi mutarea temporară a directorului închisorii, fără a preciza natura neregulilor.

Potrivit unor surse ale New York Times, aceştia ar fi dormit timp de aproape trei ore în noaptea respectivă, în timp ce aveau îndatorirea să efectueze ronduri la fiecare 30 de minute.

Doi senatori republicani, Chuck Grassley şi Ron Johnson, l-au invitat joi pe Barr să facă publice rezultatele anchetei sale cât mai curând posibil, cerând o „transparenţă completă”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Primele măsuri luate după ce omul de afaceri Jeffrey Epstein a murit în închisoare
Primele măsuri luate după ce omul de afaceri Jeffrey Epstein a murit în închisoare

Directorul închisorii federale în care omul de afaceri Jeffrey Epstein a fost găsit mort, sâmbătă dimineaţă, a fost transferat temporar şi doi dintre angajaţi suspendaţi pe durata anchetei, a anunţat, marţi, Departamentul american al Justiţiei.

Agenți FBI au descins pe
Agenți FBI au descins pe "insula pedofiliei" a omului de afaceri Jeffrey Epstein. VIDEO

Agenţi ai FBI au efectuat luni un raid pe o mică insulă americană din Caraibe care îi aparţinea omului de afaceri Jeffrey Epstein, găsit mort în celulă sâmbătă după ce a fost inculpat pentru mai multe agresiuni asupra unor minore, relatează AFP.

Trump stârneşte noi controverse. Ce teorie a răspândit despre moartea lui Jeffrey Epstein
Trump stârneşte noi controverse. Ce teorie a răspândit despre moartea lui Jeffrey Epstein

Preşedintele american Donald Trump stârneşte noi controverse după ce a răspândit pe reţelele de socializare o teorie conspirativă legată de moartea milionarului Jeffrey Epstein .

Miliardarul Jeffrey Epstein, acuzat de trafic de minore, s-a sinucis în celulă
Miliardarul Jeffrey Epstein, acuzat de trafic de minore, s-a sinucis în celulă

Jeffrey Epstein, un finanțist acuzat de trafic de minore, s-a sinucis, vineri seară, în celula în care era arestat preventiv.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.