Exporturile de gaze din Egipt catre Israel ar putea fi intrerupte

Ultima actualizare: 13-10-2012 02:55
conducta de gaze

Exporturile de gaze naturale din Egipt catre Israel si Iordania ar putea fi intrerupte pentru cel mult doua saptamani dupa explozia care a afectat sambata un gazoduct din Desertul Sinai, a declarat minitrul egipean al petrolului, Sameh Fahmy.

Incidentul de la El Arish, din nordestul Sinaiului, a fost un act terorist infaptuit de "maini straine", potrivit televiziunii de stat. Ministerul petrolului a aratat pe de alta parte ca explozia a fost cauzata de o scurgere de gaze. Fahmy a declarat ca repararea conductei ar putea dura una-doua saptamani.

Companiile Ampal-American Israel Corp si Merhav Group of Companies, partenerii israelieni din Est Mediterranean Gas Co, operatorul conductei catre Israel, au precizat ca gazoductul care leaga El Arish de Ashkelton este intact si nu a fost afectat de explozie.

Livrarile de gaze catre Israel au fost intrerupte de un incendiu si ar putea fi reluate in mai putin de o saptamana, potrivit Ampal. Circa 40% din consumul de gaze al Israelului este acoperit prin importuri din Egipt.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO