Eva Braun, travesti. Sotia lui Hitler asa cum n-ai mai vazut-o vreodata

Ultima actualizare: 19-10-2012 13:39

Cu pielea neagra si in costum de barbat. Asa a pozat Eva Braun, partenera de-o viata a lui Hitler “jucand” rolul cantaretului de jazz Al Jolson. Fotografia, realizata in 1937, este doar una dintr-un album care o prezinta pe Eva Braun in ipostaze unice.

Fotografiile din fascinanta viata privata a celei care a fost marea iubire a lui Adolf Hitler au iesit in sfarsit la lumina. “Eu, in rolul lui Al Jolson”, asa si-a intitulat Eva Braun fotografia in care apare infatisandu-l pe cantaretul de jazz, Al Jolson, cel care de altfel a si jucat in celebrul film din 1927, “Cantaretul de jazz”.

O alta imagine o prezinta pe Eva Braun in costum de baie, iar intr-o alta, apare alaturi de Fuhrer in timpul unei petreceri aniversare a lui Hitler, organizate in resedinta Berghof, la 20 aprilie 1943.

Povestea de iubire dintre Hitler si Braun este considerata una dintre “picanteriile” celui de-al Doilea Razboi Mondial. Hitler a cunoscut-o pe Eva Braun in octombrie 1929, pe cand ea lucra ca model si asistent al fotografului personal al Fuhrerului si al Partidului Nazist, Heinrich Hoffmann. Doi ani mai tarziu, in 1931, cand Eva avea 17 ani, a inceput si relatia de iubire dintre cei doi.

Din 1936, Eva a locuit in casa lui Hitler din apropiere de Berchtesgaden, Berghof. Braun avea o multime de obiceiuri cu care liderul nazist nu era de acord, cum ar fi fumatul, machiajul sau scaldatul nud. In tot timpul cat a stat alaturi de Hitler, Eva Braun a dus o viata de lux, departe de ochii publicului, in ciuda vremurilor crunte de razboi.

Cand Al Treilea Reich a cazut, Braun s-a casatorit cu Hitler, intr-o ceremonie civila fulger, dar in mai putin de 40 de ore amandoi s-au sinucis intr-o camera a unui buncar. Cel putin, asa este versiunea oficiala a ceea ce s-a intamplat, moartea celor doi ramanand pana in zilele noastre un subiect de controversa in randul istoricilor.

Fotografiile din colectia inedita, date publicitatii acum, fac parte din albumele private ale Evei Braun care au fost confiscate de armata Americana in 1945 si duse la Arhivele Nationale unde multe dintre ele au ramas nedigitalizate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO