Etiopia interzice străinilor să mai adopte copii din această țară

Dată publicare: 10-01-2018 19:45
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Copii din Etiopia

Parlamentul etiopian a interzis, marți, adopțiile internaționale, pe motiv că micuții ar putea fi victimele abuzurilor și neglijării în străinătate.

Potrivit lui Solomon Asfaw, purtător de cuvânt al Ministerului pentru Problemele Femeilor şi Copiilor, interdicţia are ca scop să-i protejeze pe copiii etiopieni şi să evite supunerea lor la rele tratamente, informează DPA și BBC, citate de Agerpres.

„Vrem, de asemenea, să evităm cazurile în care unii copii sunt furaţi şi apoi vânduţi înainte de a fi scoşi din ţară”, a explicat el.

Orfanii şi alţi copii aflaţi în situaţii vulnerabile urmează să fie plasaţi în cadrul unor mecanisme locale de protecţie.

Unii parlamentari afirmă însă că Etiopia, un stat sărac din estul Africii, nu dispune de servicii locale suficiente pentru a asigura protecţia acestor minori.

Etiopia a redus deja considerabil numărul adopţiilor internaţionale permise în urma cazului şocant al micuţei Hanna Williams, abuzată şi ucisă de părinţii americani adoptivi în 2011.

Etiopia este una din principalele ţări pentru adopţiile internaţionale de către cetăţeni americani, cu circa 20% din total. Actriţa Angelina Jolie a adoptat-o pe fiica sa Zahara din Etiopia în 2005.

Sistemul de adopţii din Etiopia este deja pus sub semnul întrebării de organizaţii de apărare a drepturilor omului, care îl consideră vulnerabil la abuzurile traficanţilor de persoane, care văd în adopţiile internaţionale o afacere profitabilă.

În urmă cu doi ani, Danemarca a stopat adopţiile din această ţară est-africană.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO