Elon Musk: Competiția privind inteligenţa artificială poate duce la un al III-lea război mondial


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Marti 05 Septembrie 2017 08:54
Categorie: Stiri externe

Conform celebrului antreprenor Elon Musk, ambiţiile marilor puteri de a domina zona inteligenţei artificiale ar putea cauza un nou război mondial.

Declaraţiile șefului Teasla par să fie generate de ultimele teste nucleare făcute de Coreea de Nord, dar şi de o declaraţie pe care Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a dat-o recent privind inteligenţa militară.

“Cel care va avea cel mai bun sistem de inteligenţă artificială va conduce lumea”, a spus Putin, scoţând în evidenţă ambiţiile Rusiei, dar şi ale altor ţări în acest domeniu.

Dincolo de gadgeturi şi aplicaţii ca zone de iniţiere a algoritmilor, inteligenţa artificială este văzută ca un instrument extrem de puternic pentru cel care o va controla. Mai mulţi cercetări din acest domeniu au avertizat deja că, în mâinile unor dictatori, AI-ul ar putea fi mijloc de opresiune deosebit de eficient.

Inteligenţa artificială poate fi aplicată de state în domenii care privesc guvernarea, iar regimurile opresive şi cele care cenzurează libertatea de opinie şi accesul la informare o pot folosi ca mijloc de supraveghere şi control.

Musk crede că, daca va fi nevoie, statele autoritate pot obţine cu forţa AI-urile dezvoltate de companiile private, fără ca măcar să deruleze propriile cercetări în acest domeniu.

 

Cel puţin un milion de maşini, distruse în Texas în urma inundaţiilor provocate de uraganul Harvey
Ce crede Putin despre inteligența artificială: ”Cine devine lider aici va conduce lumea”
VIDEO PROTVPLUS.RO