Eliberat din Guantanamo a comis un atentat in Mosul. Jihadistul a primit 1 milion de lire despagubiri de la guvernul britanic

Ultima actualizare: 25-02-2017 07:03
Abu-Zakariya al-Britani

Jurnalistii BBC sustin ca jihadistul britanic Abu-Zakariya al-Britani si-a pierdut viata in urma cu doua zile, dupa ce a detonat o masina-capcana la baza militara a fortelor irakiene Tal Gaysum, situata la sud-vest de Mosul.

Al-Britani a fost eliberat in urma cu 14 ani din centru de detentie de la Guantanamo si a primit dupa eliberare pana la un milion de lire sterline drept compensatii din partea Guvernului Marii Britanii.

Abu-Zakariya al-Britani (50 de ani) si-a inceput viata in Manchester ca Ronald Fiddler, fiind cunoscut la un moment dat si sub numele de Jamul-Uddin al-Harith.

Jihadistul britanic a fost capturat in 2001 de catre fortele americane in Pakistan si trimis in centrul de detentie Guantanamo.

Dupa mai multe interogari, americanii au obtinut informatii folositoare de la jihadistul britanic despre metodele de lupta ale talibanilor pakistanezi si a fost eliberat din detentie in 2003.

Al-Britani a primit pana la un milion de lire sterline drept compensatii din partea executivului din Marea Britanie. Insa, dupa cativa ani de viata linistita, jihadistul a traversat granita spre Siria si s-a alaturat in aprilie 2014 gruparii Statului Islamic.

Sotia jihadistului britanic sustine ca a calatorit la un moment dat cu cei cinci copii in Siria intr-o incercare de a-l convinge sa se intoarca in Marea Britanie, dar a esuat si s-a vazut nevoita sa evadeze din teritoriile ISIS.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!