DSK i-ar fi platit cameristei care l-a acuzat de agresiune sexuala 1,5 milioane de dolari


Ultimul update: Joi 24 Ianuarie 2013 07:10
Data publicarii: Luni 21 Ianuarie 2013 07:29
Categorie: Stiri externe

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn i-a platit 1,5 milioane de dolari lui Nafissatou Dialo, in conformitate cu un acord financiar incheiat in decembrie de catre cele doua parti, afirma Journal du Dimanche (JDD), citat de AFP.

Un acord financiar cu valoare confidentiala a fost anuntat la 10 decembrie de catre judecatorul Douglas McKeon de la tribunalul din Bronx in cadrul unei audieri care pune capat unei saga judiciare.

Saptamanalul francez mentioneaza o "despagubire de un milion si jumatate de dolari, o valoare confirmata in anturajul lui DSK".

Camerista, originara din Guineea, "a primit in realitate un cec cu putin peste un milion de dolari, 30 la suta din valoarea cecului de la DSK fiind platita avocatilor sai, Thompson si Wigdor", precizeaza JDD.

"La aceasta suma se adauga indemnizatiile pe care ea le-a primit de la New York Post, tabloid din grupul lui Murdoch", precizeaza cotidianul.

Nafissatou Diallo a dat in judecata in civil cotidianul american, dupa ce acesta a tratat-o drept prostituata. JDD afirma ca discutiile intre avocati "au inceput realmente la 8 august 2012, dupa respingerea cererii de imunitate prezentate de fostul director al FMI".

Cu acest acord, DSK s-a debarasat definitiv de afacerea Diallo, la 19 luni dupa scandalul planetar care l-a constrans sa demisioneze din FMI si a pus capat ambitiilor prezidentiale ale acestuia in Franta.

El nu va mai trebui niciodata sa explice ce s-a intamplat la 14 mai 2011 in camera sa de la hotelul Sofitel din New York.

Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, este anchetat sub acuzatia de
Dominique Strauss-Kahn, inculpat pentru
Prostituata despre DSK, pentru Vanity Fair:
VIDEO PROTVPLUS.RO