Doi pepeni galbeni, cumpăraţi cu peste 40.000 de euro. Explicaţia preţului uriaş


Ultimul update: Vineri 24 Mai 2019 12:33
Data publicarii: Vineri 24 Mai 2019 12:25
Categorie: Stiri externe
pepeni vanduti la un pret record

Doi pepeni galbeni dintr-o insulă niponă au obţinut la licitaţie un preţ record de peste 40.000 de euro. 

 

Doi pepeni galbeni din Yubari, o localitate din insula japoneză Hokkaido, au atins vineri preţul record de 5 milioane de yeni (40.800 de euro sau 45.600 de dolari) la prima licitaţie organizată în acest sezon agricol din Japonia, relatează EFE.

Cei doi pepeni din varietatea cantalup, caracterizată prin miezul portocaliu şi gustul său dulce, au făcut parte dintre cei 1.000 de pepeni licitaţi la piaţa centrală din Sapporo, capitala regiunii, şi au fost cumpăraţi de firma de băuturi Pokka Sapporo.

Preşedintele companiei, Yoshihiro Iwata, a declarat că a făcut această achiziţie pentru a ajuta economia locală din Yubari, potrivit declaraţiilor acordate postului public japonez de radioteleviziune (NHK).

Cele două exemplare vor fi expuse în perioada 25 - 29 mai.

Se consideră că aceşti doi pepeni au o calitate excepţională, pentru că s-au dezvoltat şi s-au copt după o perioadă lungă de stat la soare şi au ajuns la o formă rotundă graţie creşterii într-un ritm constant.

În această perioadă, tradiţia impune ca în Japonia să fie organizate licitaţii de produse agricole, care ating sume exorbitante şi care se vând mai mult în scopuri publicitare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO