Dezastru in Atlantic: sute de pinguini acoperiti de petrol, morti

Ultima actualizare: 22-10-2012 06:48
Pinguini cu petrol, esuati in Uruguay

Pinguinii nu au nicio sansa in fata petrolului deversat in Oceanul Atlantic, care se pare ca provine de la nave. Sute de pinguini acoperiti de petrol au fost gasiti pe coastele Uruguayului. Cativa au fost salvati de ONG-uri ecologiste locale.

In timpul iernii australe, pinguinii ajung in zona coastei uruguayene in timpul migratiei din sudul Argentinei catre Brazilia.

Societatea pentru conservarea biodiversitatii din Departamentul Maldonado (Socobioma) a inregistrat 60 de animale acoperite de petrol, iar organizatia neguvernamentala SOS Salvarea faunei marine a numarat 25, dar unul dintre membrii acesteia din urma, Richard Tesore, crede ca peste 200 au ajuns pe coastele uruguayene.

"Au inceput sa apara pe plaje la mijlocul lunii iunie, dar numarul lor a inceput sa creasca de la inceputul lunii iulie. Toti aveau peste 80 % din corp acoperit cu petrol", a declarat Lourdes Casas, veterinar din Socobioma.

"Cred ca au murit peste 300-400, deoarece problema este ca nu dispunem de mijloacele pentru a merge sa-i recuperam si, daca nu ii salvam imediat ce ajung pe plaja, risca sa moara de frig", a adaugat ea.

Petele de hidrocarburi afecteaza temperatura corporala a pinguinilor, care se apropie de plaja in cautare de caldura si mor de hipotermie daca nu sunt salvati imediat.

Potrivit lui Richard Tesore, care lucreaza de 18 ani in zona, animalele sunt afectate de carburantul eliberat de nave in apa.

Luni, Institutul brazilian al mediului si resurselor naturale (IBAMA) anuntase ca a descoperit 530 de pinguini, cinci delfini, aproximativ 30 de broaste testoase si zeci de pasari sau animale marine moarte pe coastele statului Sao Paulo. Institutul mentionase atunci o posibila problema de malnutritie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO