Declaratia controversata a presedintelui Rodrigo Duterte. El s-a comparat cu Hitler si a anuntat masacrul. VIDEO

Ultima actualizare: 04-10-2016 07:05
Rodrigo Duterte - AGERPRES

Presedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a facut o declaratie controversata, cand s-a comparat cu Adolf Hitler, mentionand faptul ca vrea sa ucida 3 milioane de dependenti droguri, la fel cum a procedat liderul nazist cu evreii.

Hitler a masacrat 3 milioane de evrei. Acum exista 3 milioane de dependent de droguri in Filipine. Mi-ar face placere sa-i ucid. Vreau sa salvez urmatoarea generatie de la extinctie” a spus Duterte intr-un discurs in orasul natal, Davao, conform CNN.

Liderul Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder, a condamnat aceste observatii ale lui Duterte: “Aceste afirmatii sunt revoltatoare, iar Duterte trebuie sa isi ceara scuze si sa se dezica de ele. Abuzul de droguri este un subiect delicat, dar ceea ce a declarat presedintele este nu numai inuman, dar demonstreaza o lipsa de respect pentru fiinta umana.”

Dupa comporatia cu Hitler, Duterte s-a aparat impotriva criticilor venite din Europa si SUA, care si-au exprimat ingrijorarea asupra metodei presedintelui filipinez de a lupta contra drogurilor. El a spus: “Nu-mi pasa cum ma numesc americanii si europenii, nu sunt ipocrit ca ei.”

 

Secretarul Apararii din SUA se arata extrem de ingrijorat de declaratiile presedintelui filipinez legate de Hitler

 Secretarul Apararii din Statele Unite, Ash Carter, s-a declarat extrem de ingrijorat, dupa ce presedintele filipinez Rodrigo Duterte a facut vineri mai multe comentarii controversate, in care s-a comparat inclusiv cu dictatorul nazist Adolf Hitler si a promis sa omoare milioane de cetateni filipinezi dependenti de droguri, transmite Reuters.

"In opinia mea, aceste comentarii sunt extrem de ingrijoratoare", a declarat demnitarul american in urma unei discutii cu ministrii Apararii din sud-estul Asiei, unde nu s-a discutat despre ultimele comentarii controversate ale presedintelui Duterte, desi la sedinta a participat si reprezentantul Apararii din Filipine.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO