Dat afară de la examenul de admitere pentru că nu voia să poarte mască. De câte ori a fost avertizat

20-01-2021 13:09


Dat afară de la examenul de admitere pentru că nu voia să poarte mască. De câte ori a fost avertizat

Un tânăr care participa la examenul de admitere la o universitate din Tokyo a fost descalificat pentru că a refuzat să poarte mască, deși a fost avertizat în acest sens de nu mai puțin de șapte ori.

 

Tânărul care susținea examenele standardizate de admitere la o universitate din Japonia a fost descalificat sâmbătă pentru că a refuzat să-și acopere nasul cu o mască facială, încălcând regulile stabilite de operatorul examenului pentru a preveni răspândirea coronavirusului, scrie Kyodo News.

Oficialii universității, care nu au dezvăluit sexul, vârsta și nici motivul tânărului de a reacționa astfel, au transmis că supraveghetorii l-au avertizat de șapte ori să se conformeze regulilor înainte de a-l descalifica.

Centrul Național pentru Examenele de Intrare la Universitate arată că oamenii nu pot susține examenele decât dacă poartă ”corect” măști faciale.

 

Măsuri stricte la examele de admitere din Japonia 

 

Centrul permite celor care nu pot purta mască din motive precum afecțiunile medicale să susțină examenele într-o cameră separată, atâta timp cât cer acest lucru cu o zi înainte de teste. Însă tânărul în cauză nu a furnizat niciun motiv special în prealabil.

Prima rundă a examenelor de admitere la universitate la nivel național în Japonia a avut loc în weekend.

Organizatorii au luat măsuri stricte anti-coronavirus în plus față de necesitatea măștilor, cum ar fi distanțarea socială, dezinfectarea mâinilor elevilor, asigurându-se că locurile sunt bine ventilate și că persoanele iau prânzul singure.

Examenele desfășurate la 681 de locații din Japonia au atras în total 535.245 de candidați, potrivit centrului.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO