Cotidian chinez: maimute antrenate sa lupte pentru armata talibana

Ultima actualizare: 03-11-2012 07:04
Cimpanzeu

Potrivit presei chineze, talibanii din Afganistan lupta mai nou umar la umar cu maimute pe care le-au dotat cu arme automate.

Stirea a starnit multe zambete, iar unii au gasit repede ideea pentru a invinge armata de primate: interzicerea exportului de banane le-ar lasa cu burta goala pe maimutele luptatoare.

Extrem de indemanatice, maimutele au demonstrat pana acum ca pot sa calareasca, sa serveasca la mese in postura de chelneri sau sa lupte in ringul de box. Putini s-ar fi gandit ca primatele ar putea fi si soldati.

Stirea publicata pe site-ul cotidianului chinez People's Daily a facut imediat valva. Fara sa-si ascunda ironia, multi si-au adus aminte de faimosul film SF "Planeta Maimutelor".

O publicatie din Taiwan a reusit chiar sa recreeze un exercitiu militar al maimutelor. Rezultatul: o parodie in care moneda de schimb promisa de talibani unei maimute pentru fiecare soldat american doborat era o banana.

Revenind insa la stirea publicata de ziarul chinez, articolul sustine ca au fost si alte incercari de a transforma maimutele in luptatori.

Expertii in comportamentul primatelor au recunoscut ca, desi sunt extrem de impulsive, maimutele pot fi dresate sa culeaga si sa arunce nuci de cocos, sa stinga lumina sau sa deschida o usa.

Insa de aici pana la a transforma o maimuta intr-un soldat, capabil sa identifice inamicul si sa-l doboare...

Oficialii americani au declarat ca informatiile "nu sunt credibile". E drept, cateva maimute s-au putut lauda cu un zbor in spatiu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO