Coreea de Nord confirmă noul test balistic. Kim Jong Un „şi-a exprimat satisfacţia”


Ultimul update: Vineri 01 Noiembrie 2019 09:47
Data publicarii: Vineri 01 Noiembrie 2019 07:20
Categorie: Stiri externe

Coreea de Nord a efectuat un nou test cu lansatoare super masive de rachete multiple joi după-amiază, despre care susţine că a fost un succes, informează vineri agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA.

Ultimul test cu „lansatoare super masive de rachete multiple”, care urmează unor teste similare în august şi septembrie supervizate de Kim Jong Un, arată progresele programului de dezvoltare de arme al Phenianului.

Succesul testului a fost imediat raportat, iar Kim Jong Un „şi-a exprimat satisfacţia” şi i-a felicitat pe oamenii de ştiinţă care au dezvoltat arma, a precizat KCNA, menţionând că liderul nord-coreean nu a fost prezent la locul testului.

Ziarul de stat nord-coreean Rodong Sinmun a publicat o fotografie cu lansatorul de rachete multiple, înconjurat de flăcări galbene şi de fum.

Testul de joi a confirmat că „sistemul de foc continuu” al lansatoarelor de rachete multiple este capabil „să distrugă total” un grup ţintă al duşmanului printr-o lovitură surpriză, a precizat KCNA.

„Coreea de Nord dă dovadă de un comportament tot mai agresiv”, a precizat senatorul republican Cory Gardner, preşedinte al subcomisiei pentru relaţii externe în Asia de Est şi Pacific şi politică internaţională de securitate cibernetică într-un comunicat.

„Această lansare şi agresiunea continuată a Coreei de Nord subliniază necesitatea ca administraţia Trump să se reangajeze faţă de o politică de presiune maximă” şi ca Congresul să impună noi sancţiuni împotriva guvernului nord-coreean, a mai spus Gardner.

Testul cu rachete, primul de la convorbirile de o zi între SUA şi Coreea de Nord de la 5 octombrie din Suedia care s-au încheiat fără un acord, intervine în contextul în care Phenianul atrage atenţia că se apropie termenul-limită stabilit pentru convorbirile privind denuclearizarea cu Washingtonul stabilit de liderul de la Phenian.

Coreea de Nord a efectuat un nou test balistic. Anunțul Coreei de Sud
Avertismentul Coreei de Nord pentru Statele Unite. „Nu există prieteni permanenți”
”Orasul interzis” din Coreea de Nord. Secretul apartamentelor fara geamuri sau balcoane
VIDEO PROTVPLUS.RO