"Corabia care a schimbat cursul istoriei." O echipa de cercetatori americani sustine ca a gasit epava navei lui Columb

13-05-2014 16:50


Barry Clifford

O echipa de exploratori, condusa de americanul Barry Clifford, sustine ca a descoperit resturile corabiei Santa Maria pe care se afla Cristofor Columb in prima sa calatorie catre America.

Daca acest fapt va fi confirmat, aceasta ar putea fi considerata una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din istorie, sustine CNN.

Epava corabiei scufundata in urma cu 500 de ani a fost gasita blocata intr-un recif in apropiere de coasta de nord din Haiti, la o adancime de aproape 5 metri.

Ceea ce a facut echipa lui Barry Clifford sa creada ca a dat peste celebra Santa Maria este un tun din secolul XV, gasit in apropiere de epava.

"Santa Maria este corabia care a schimbat cursul istoriei" sustine Barry Clifford. In prezent echipe de arheologi studiaza documentatia lui Clifford, dar si epava, pentru a stabili originea ei.

Santa Maria cu care Cristofor Columb a descoperit America, in 1492, a fost construita in a doua jumatate a secolului XV si s-a scufundat intr-un recif din largul insulei Hispaniola, in Antilele Mari, la scurt timp dupa descoperirea arhipelagului Bahamas.

 

 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO