Consiliul de securitate al ONU a votat noi sanctiuni impotriva regimului de la Phenian

08-03-2013 19:58


Tensiunea din peninsula coreeana atinge din nou cote alarmante, dupa ce Consiliul de securitate al ONU a votat noi sanctiuni impotriva regimului de la Phenian.

Coreea de Nord a anuntat ca abroga toate acordurile de neagresiune cu Sudul si ameninta chiar sa rupa armistitiul din 1953.

Intre timp, televizunea de la Phenian a difuzat scene de isterie colectiva, surprinse in timpul vizitei liderului Kim, Jong Un, la o unitate strategica de artilerie.

O "bucurie" de nedescris i-a cuprins pe militarii de la unitatea de artilerie amplasata in cea mai sudica insula din Coreea de Nord.

Comandantul suprem mai sa fie sufocat de dragostea soldatilor, care au "mobilizat", in intampinarea lui Kim Jong Un, si cateva "fragede vlastare", schimbul de maine al armatei care e gata sa poarte un "razboi total" cu Statele Unite si inamicii imperialisti.

"Tensiunea din peninsula coreana atinge cote periculoase. Probabil ca Phenianul isi va ajusta contra-masurile in functie de duritatea sanctiunilor propuse de SUA", a declarat Yang Moo-jin, profesor de studii nord-coreen.

Retorica a devenit din ce in ce mai agresiva odata cu apropierea rezolutiei ONU, prin care a fost votat, in unanimitate, un nou set de sanctiuni impotriva Coreei de Nord, dupa cel de al treilea test nuclear al sau, efectutat pe 12 februarie.

Phenianul a inchis punctele de frontiera, a intrerupt telefonul rosu cu Seulul si a amenintat Statele Unite cu lovituri nucleare "preventive".

VIDEO PROTVPLUS.RO