Condițiile impuse de Papa Francisc, ca să viziteze Coreea de Nord


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 18 Octombrie 2018 16:43
Categorie: Stiri externe

Papa Francisc a declarat, joi, că este dispus să efectueze o vizită oficială în Coreea de Nod, dacă va primi o invitație oficială de la autorități.

Declarațiile au fost făcute în timpul unei întrevederi cu președintele sud-coreean Moon Jae-in, care a fost primit la Vatican.

Moon Jae-in se află în prezent într-un turneu diplomatic în Europa.

El a vorbit pentru prima dată despre posibilitatea ca Papa Francisc să fie invitat la Phenian, la începutul lunii. Totodată, în urmă cu o săptămână a precizat că îi va transmite papei mesajul că liderul Kim Jong-un îl așteaptă „cu brațele deschise” în țara sa, informează NK News.

„Mesajul președintelui Moon este unul mulțumitor, dar voi fi și mai mulțumit să primesc o invitație oficială. Dacă voi fi invitat oficial, mă voi asigura că îi răspund și aș putea chiar să merg la Phenian”, a spus Papa Francisc.

Dacă va decide să meargă la Phenian, Papa Francisc va deveni primul oficial al Vaticanului care vizitează Coreea de Nord.

În 2000, Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un, l-a invitat pe Papa Paul al II-lea la Phenian, însă această vizită nu a avut loc niciodată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Papa Francisc a comparat avortul cu faptul de a apela la
Kim Jong-un l-a invitat pe papa Francisc la Phenian
”Șanse foarte mari” ca Papa Francisc să vină în România în mai 2019
VIDEO PROTVPLUS.RO