Comisia Europeană solicită o ”frână de urgență” în privința călătoriilor din India

Dată publicare: 12-05-2021 22:48
Dată actualizare: 12-05-2021 22:54


India

Comisia Europeană solicită statelor membre UE să ia măsuri coordonate pentru a restrânge în continuare temporar călătoriile din India, în vederea limitării răspândirii variantei B.1.617.2.

Aceasta urmează unei propuneri a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din 10 mai 2021 de a schimba clasificarea acelei variante din ''variantă de interes'' în ''variantă de îngrijorare'', transmite Agerpres.

Pentru a asigura un răspuns complet coordonat şi eficient la această variantă şi luând în considerare deteriorarea situaţiei sanitare în India, Comisia propune ca statele membre să aplice o ''frână de urgenţă'' pentru călătoriile neesenţiale din India. La 3 mai, Comisia a propus adăugarea unui ''mecanism de frânare de urgenţă'' la recomandarea Consiliului privind restricţiile pentru călătoriile neesenţiale.

Restricţiile nu ar urma să îi afecteze pe cei care călătoresc din motive imperioase, cum ar fi cele legate de familie, sau pe persoanele care au nevoie de protecţie internaţională sau care călătoresc din alte motive umanitare. Cetăţenii UE şi rezidenţii pe termen lung, precum şi membrii familiilor lor, ar urma să poată călători în continuare în Europa.

Pentru aceştia, Comisia solicită statelor membre să aplice măsuri suplimentare legate de sănătate, cum ar fi teste stricte şi măsuri de carantină stricte. Aceste măsuri ar trebui să se aplice indiferent dacă persoanele în cauză au fost vaccinate.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO