Cine este autorul atacului din Germania. A lăsat o înregistrare înainte să moară

Ultima actualizare: 20-02-2020 14:21

Cel puţin nouă oameni au murit şi patru sunt răniţi, după ce un individ înarmat, cu convingeri de extremă dreapta, a deschis focul în noaptea de miercuri spre joi, la două baruri frecventate de kurzi, din Hanau, un oraş din vestul Germaniei.

Efective masive de poliție au fost mobilizate pentru prinderea atacatorului, însă, după câteva ore, acesta a fost găsit mort la domiciliul său. Tot acolo mai era o persoană decedată, posibil un complice.

Primele împușcături au fost în jurul orei 22, la o cafenea-bar cu narghilele din centrul orașului Hanau, la 25 de kilometri de Frankfurt. Apoi, suspectul s-a urcat în aceeași mașină cu care venise, a condus până la un alt bar de cartier, unde a tras din nou asupra celor dinăuntru.

Clientela celor două localuri este preponderent kurdă.

Martor: „Am coborât pe scări cu cei doi copii mici, ai mei. Părinții mei locuiesc după colț. Erau doi indivizi în fața localului "La Votre". Parcă așteptau și cred că atacul a fost întârziat, șase, șapte minute până când am trecut eu cu copiii. Am auzit șase sau șapte focuri de armă.”

Inițial, poliția a crezut că se confruntă cu mai mulți atacatori. După împușcături, au fost mobilizate imediat forțe masive, însă, spre dimineață, autoritățile au anunțat că suspectul a fost găsit mort la locuința lui. Alături mai era un trup fără viață, probabil al unui complice.

Martor: „Am văzut două persoane. Erau înalți, cam 1.80 și supli. Purtau treninguri de jogging.”

Michael Malkmus, purtător de cuvânt al Poliției: „Poliția a ajuns la fața locului pe baza informațiilor de la martori, care au identificat vehiculul suspectului și au reușit să rețină numărul de înmatriculare al mașinii. Astfel, forțele speciale au localizat adresa. Două persoane au fost găsite decedate în apartament și se pare că una dintre acestea este suspectul.”

Bilanțul inițial al atacului a fost de opt morți și cinci răniți. Însă, una dintre persoanele rănite a murit ulterior, la spital.

Atacatorul era cetățean german și avea permis de armă, potrivit presei germane. El ar fi lăsat o înregistrare video cu mesaje în care își exprimă convingerile de extremă dreapta și revendică atacul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO