Cine este atacatorul care a mitraliat sediul FSB din Moscova și a ucis un ofițer

Ultima actualizare: 20-12-2019 10:01

Atac armat în centrul Moscovei, chiar în preajma sediului serviciului federal de securitate.

Un bărbat înarmat a tras cu pistolul mitralieră în holul de la intrarea în sediul FSB şi a ucis un ofiter, înainte să fie anihilat.

Ziarele locale scriu ca agresorul este un individ de 39 ani care recent ar fi participat la o competitie de tir. Deocamdată, motivele atacului nu sunt cunoscute.

Un bărbat înarmat cu un pistol mitralieră Kalaşnikov a început să tragă în ofiţerii de pază de la intrarea în sediul FSB. Oficialii ruşi au confirmat că individul care a deschis focul a fost ucis, iar asupra sa era un rucsac în care se mai afla o grenadă.

Diana Magnay, corespondent Sky News: „Atacul a avut loc aici, la sediul Serviciilor de Securitate, care este chiar în spatele meu, chiar în inima centrului Moscovei, strada Liublianka, la o oră de vârf, o grămadă de oameni care treceau prin această zonă. În afară de aceasta, imaginile de pe reţelele de socializare au arătat cât de violent a fost schimbul de focuri.”

Diana Magnay: În Rusia au fost dejucate, deja, în acest an, 33 de atacuri teroriste.”

FSB este urmaşul temutului serviciu secret al Uniunii Sovietice, KGB, iar sediul în care îşi desfăşoară activitatea instituţia este unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri din Moscova.

Atacul a avut loc la câteva ore dupa conferinţa de presă, de sfârşit de an, a preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO