Atac armat la sediul FSB din Moscova. Cel puțin un mort și cinci răniți. VIDEO

Ultima actualizare: 19-12-2019 20:09

Cel puțin o persoană a murit și alte cinci au fost rănită în urma unui atac armat produs la sediul Serviciului Federal de Securitate (FSB) din centrul Moscovei.

UPDATE 20:05- O persoană a murit și alte cinci sunt rănite

Cinci persoane au fost transportate la spital în urma atacului armat din centrul Moscovei, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, conform Reuters.

Un ofițer al FSB a fost ucis în atac, care a avut loc la o distanță de cinci minute de mers pe jos de Kremlin, unde președintele rus Vladimir Putin ținea un discurs.

 

Un individ înarmat a deschis focul cu o armă automată în holul de la intrarea în clădirea FSB, a declarat un martor ocular pentru BBC.

Forțele de securitate au izolat zona, iar oamenii au fost trimiși să se refugieze în interiorul altor clădiri până la finalul operațiunii.

Potrivit martorilor, un bărbat înarmat cu un pistol mitralieră Kalaşnikov a început să tragă în ofiţerii de pază. Incidentul a fost filmat de trecători.

FSB a anunțat că atacatorul a fost „neutralizat” și că lucrează momentan pentru stabilirea identității acestuia, conform Reuters.

Publicația rusă Izvestia a transmis că trei persoane au fost ucise în urma incidentului. 

Ministerul Sănătății din Rusia a anunțat că doi ofițeri FSB au fost grav răniți, relatează agenția de presă Ria Novosti.

Cinci ambulanțe au fost văzute părăsind perimetrul izolat de autorități.

Motivul atacului nu este momentan cunoscut.

Incidentul armat a avut loc la câteva ore după conferinţa de presă de sfârşit de an a preşedintelui rus Vladimir Putin.

Mai multe imagini, în galeria foto de mai jos


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO