Chinezii vor sa salveze pasarile pe cale de disparitie


Ultimul update: Miercuri 31 Octombrie 2012 04:32
Data publicarii: Luni 09 August 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

In goana dupa modernizare, chinezii uita adesea de traditii sau de natura. In plin avant economic si mai ales imobiliar, guvernul de la Beijing si-a dat seama ca mii de specii de animale sunt amenintate cu disparitia.

In consecinta, autoritatile chineze au infiintat o intreaga retea de rezervatii, prin care spera sa ajute la perpetuarea zburatoarelor.

Altadata o prezenta obisnuita pe camp sau in preajma gospodariilor, bufnita de hambar, zisa si "striga", a devenit o raritate in China. Ca de obicei, vina cade pe umerii oamenilor.

"Principala problema o reprezinta braconajul. Aceste pasari vaneaza soareci si de aceea au un rol esential in pastrarea unui echilibru ecologic. In consecinta, trebuie protejate, nu distruse", spune Liang Wei, profesor la Universitatea Hainan.

Si alte pasari de prada pier din dorinta oamenilor de a detine trofee de vanatoare. Soimul negru si vulturul serpilor sunt doar doua din speciile aduse in pragul extinctiei. Si nu doar de dragul vanatorii, ci si al gastronomiei.

Parcul din Hainan se mandreste cu 1.000 de specii rare de pasari. De la vulturi, la fazani, prepelite sau papagali. Toate inaripatele fac parte dintr-un urias program de conservare si reproducere. Adica o sansa in plus la supravietuire.

Tags: pasari, poluare,

Dezastru in Atlantic: sute de pinguini acoperiti de petrol, morti
Papagali de Bucuresti. Pasari exotice in parcurile din Capitala
Cocosul care rade! Video
VIDEO PROTVPLUS.RO