China se pregătește să intre în noul an. Mii de artiști vor participa la festivitate

Ultima actualizare: 24-01-2020 09:45

Dincolo de problemele provocate de coronavirusul care a pus în alertă întreaga planetă, chinezii se pregătesc să întâmpine noul an.

Mai sunt câteva ore până când cei peste un miliard de chinezi vor celebra intrarea în Anul Şobolanului.

La televiziunea din China va fi transmis în direct un spectacol special, cu tradiţie, care are o audienţă ameţitoare.

Așa cum era de aşteptat, şobolanul este laitmotivul acestui grandios show.

Nu mai puțin de cinci repețiții generale au avut loc în Beijing pentru show-ul transmis în direct la miezul nopții de postul de televiziune din China. Mii de artișți, de la dansatori la cântăreți, vor delecta sutele de milioane de chinezi care vor urmări spectacolul din fața micilor ecrane.

Mo Hualun, tenor: „Această combinație aduce împreună artiști din generarații diferite. Muzica ne unește, iar împreună noi cântăm pentru audiența de la gală. Acesta este cel mai important obiectiv."

Gala Festivalului Primăverii, așa cum se numește în mod tradițional intrarea în noul an chinezesc, deși afară este încă iarnă, se transmite în direct încă din 1983. De atunci, numeroase generații au făcut spectacol.

Zheng Qiyuan, solist: „M-am obișnuit cu această scenă și cu această atmosferă de festival după cea de-a doua, a treia și a patra repețiție. Este, de asemenea, un proces de învățare, de a sta alături de alți artiști din generații mai vechi, care ne îndeamnă să muncim mai mult și să progresăm."

Potrivit unei legende, într-o localitate din China, un animal făcea prăpăd în gospodăriile oamenilor în Ajunul Anului Nou. Un întelept le-a spus sătenilor că animalul se teme de culoarea roșie, de foc și de zgomotul pocnitorilor. De aceea, de Anul Nou, chinezii lansează lampioane roșii și aruncă petarde pentru a alunga animalele și spiritele rele.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO