Cel putin 25 de morti, dupa eruptia vulcanului Merapi


Ultimul update: Vineri 22 Iunie 2012 16:28
Data publicarii: Joi 28 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
vulcan

Cel putin 25 de persoane au fost ucise, in urma eruptiei de marti seara a vulcanului Merapi, cel mai activ din Indonezia, potrivit unui nou bilant stabilit miercuri dimineata de autoritati.

Intre victime se afla si un barbat care, in opinia indonezienilor, personifica vulcanul, Mbah Marijan, "gardianul spiritual" al lui Merapi, considerat un munte sacru de multi dintre acestia. Marijan, in varsta de aproximativ 80 de ani, a fost descoperit in casa sa incendiata, la aproximativ patru kilometri de crater.

"Cel putin 25 de persoane au fost ucise, intre care si Mbah Marijan. Au murit, de asemenea, un jurnalist si doi salvatori indonezieni", a declarat Banu Hermawan, purtatorul de cuvant al Spitalului Sardjito din Yogyakarta, cel mai mare oras universitar din tara, situat la 25 de kilometri de crater.

Intre morti se afla un bebelus in varsta de trei luni. Merapi, cu o altitudine de 2.914 metri, a intrat marti in eruptie in zece reprize, proiectand in atmosfera nori de fum toxic si cenusa la o altitudine de pana la 1,5 kilometri, in jurul versantilor, care sunt dens populati din cauza solului foarte fertil.

Sursa: Pro TV

Tags: decese, eruptii,

VIDEO PROTVPLUS.RO